Büke
Son 180 günde 0 haber

Taşkışlalıları bile heyecanlandıracak 5 mimari yapı

Vize tatiline çok az bir süre kalmışken hem mühendisliğinin konuştuğu hem de mimarisinin "ben burdayım" dediği 5 yapıyı sizler için derledik. Sözü daha fazla dolandırmadan giderseniz görmenizi tavsiye ettiğimiz bu yapılara geçelim hemen.

1-Kansas Halk Kütüphanesi

Kansas Halk Kütüphanesi, ismine uygun dış cephesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. 2004 yılında halka açık hale getirilen bu kütüphanenin dışı, raflara dizilen renkli kitaplar görünümünde. Dış tasarımında kullanılan kitaplara karar vermek için halk oylaması yapıldığı biliniyor. En çok oyu alan klasik romanlar kütüphanenin dış mimarisindeki yerlerini almış durumda.

2-House Attack Binası (Viyana)

Avusturya Müzesi'nin üzerine çakılmış bir ev görünümündeki tasarımın sahibi, heykeltıraş Elwin Wurm. Bu yapı ilk bakışta bir bina çatısının kenarına düşen ev izlenimi yaratıyor. Eleştirmenler tarafından birçok farklı şekilde yorumlanan bina sıra dışı görünümüyle dikkat çekiyor.

 3-Piyano Evi (Çin)

Çin'in Huainan şehrinde bulunan bu yapı, büyük bir piyano ve önünde duran viyoladan oluşuyor. Piyanonun bir kısmı ve viyola camdan yapılmış. Bu sayede şeffaf bir görüntü ortaya çıkıyor. Bu yapı estetik görünüşü ve değişik iç dizaynı sayesinde özel davetler için kiralanabiliyor. Ayrıca  resmi görüşmeler için toplantı odalarını da içerisinde barındırıyor. Geceleri led ışıkla aydınlatılan değişik yapı, şehre güzel bir manzara katıyor.

 4-Forest Spiral Binası (Almanya)

Mimarisiyle göze çarpan yapılardan birisi de Friedensreich Hundertwasser tarafından tasarlanan “Forest Spiral”. 2000 yılında kullanılmaya başlanan bu yapı, sanatçının düz çizgiye karşı oluşturduğu bir bina. Ayrıca her bir pencerenin boyutu birbirinden farklı. Bu farklı tasarımı yapan sanatçı, tekdüzeliğe meydan okumak amacıyla binayı tasarlamış. Bina şu anda hem konaklama hem de eğlence alanlarıyla bir yaşam merkezi olarak kullanılıyor.

5-Upside Down House (Polonya)

Polonya'da yer alan 'tepetaklak' olarak da tanımlayabileceğimiz bu ahşap evin yapımı oldukça uzun sürmüş. 1970'li yılların sosyalist yaşam stiliyle dekore edilmiş olan yapı ziyaretçilere tavanda yürüyormuş hissi yaratıyor. Ters şekilde duran eve her yıl birçok farklı ülkeden turist akın ediyor.

Sıfırdan Başlayanlar İçin Yazılım Uzmanlığı Eğitimi İTÜ'nün iki büyük efsanesi: Vadi yurtları vs Gölet yurtları

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması