Hazal
Son 180 günde 0 haber

Türkiye Uzay Ajansı'na İTÜ'lü başkan

2018 Yılında kurulan ve Türkiye'nin uzay bilimleri programı ile genel havacılık ve uzay araştırmalarından sorumlu devlet kurumu Türkiye Uzay Ajansı’nın yeni yönetim kadrosu Resmi Gazete'de yayınlandı. Biri yeni Yönetim Kurulu Başkanı biri de Yönetim Kurulu üyesi olmak üzere iki İTÜ'lünün dahil olduğu yeni yönetim kurulu kadrosunu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank attığı tweet ile duyurdu. 

İBB’den sonra uzay da İTÜ’lülere emanet

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan kadronun İTÜ’den ODTÜ’ye, ODTÜ’den Berkeley’e uzanan güçlü bir geçmişi var. Yönetim kadrosu; yönetim kurulu ve ajans başkanı ile 6 adet yönetim kurulu üyesinden oluşuyor. Lisans hayatına İTÜ Uçak Mühendisliği'nde başlayan Serdar Hüseyin Yıldırım Türkiye Uzay ajansının yeni Yönetim Kurulu ve Ajans Başkanı olurken İTÜ Uzay Mühendisliği bölümü kurucularından Yurdanur Tulunay ise yönetim kurulu üyesi oldu.

3 Yıl boyunca görevdeler

Belirlenen mevzuata göre başkan dışındaki yönetim kurulu üyeleri 3 yıl görevde olacak. 3 yıl sonunda üyeler yeniden seçilebilecek. Yönetim kurulu her ay en az bir kere toplanacak ve çalışma esasları Ajans tarafından belirlenecek.

Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir?

Lisans eğitimine İTÜ Uçak Mühendisliği’nde başladıktan sonra Berlin Teknik Üniversitesi Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümüne yatay geçiş yaptı ve aynı üniversitede Havayolu İşletmeciliği alanında lisansını tamamladı. Çeşitli hava yolu şirketlerinde 12 yıl yöneticilik,  Kadir Has Üniversitesi’nde 5 yıl hocalık yaptı. Devlet Hava Meydanları İşletmesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük yaptı. Son olarak 2018 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

Yurdanur Tulunay kimdir?

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Fizik Bölümü’nde, yüksek lisansını Fordham Üniversitesi Nükleer Fizik Anabilim Dalı’nda, doktorasını Birmingham Üniversitesi uzay araştırmaları alanında tamamladı. İTÜ ve ODTÜ’de profesörlük yapan, ABD’de Berkeley Üniversitesi’nde misafir hocalık, Japonya’da Uzay ve Havacılık Enstitüsü’nde misafir doçentlik yapan Tulunay aynı zamanda İTÜ Uzay Mühendisliği Bölümü kurucuları arasında yer aldı.

2019-2020 eğitim öğretim döneminde İTÜ yurtlarına %15 zam Üniversitene hoşgeldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt için bilmen gerekenler

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi