Öykü
Son 180 günde 0 haber

Umut Okulu, ihtiyaç sahibi okullar için yardımlarınızı bekliyor

İTÜ Gönüllülük Kulübü bünyesinde başlatılmış 9 projeden biri olan Umut Okulu, ihtiyaç sahibi okullara gönderilmek üzere kırtasiye, kitap, oyuncak ve kıyafet yardımlarınızı bekliyor. Kulübe üye olmadan da yapabileceğiniz bu yardımlar için İTÜ Ayazağa Kampüsündeki KSB binasında bulunan kulüp odalarına gitmeniz ya da Umut Okulu'ndan Sercan Kocaağa veya Selin Dedeoğlu'na ulaşmanız yeterli.

- Sercan Kocaağa: 05316225323

- Selin Dedeoğlu: 05543971435

Türkiye’nin her yerine yıl içerisinde 200 civarı koli gönderen ve yılda en az 4 kez Umut Yolculuğu düzenleyen Umut Okulu, bu yardımları sürekli ve aktif bir şekilde ihtiyaç sahibi öğrenci ve okullara iletiyor. Bu yıl Umut Yolculuğu düzenlenmesi planlanan okullar ise şöyle; Çorum Oğuzlar Kayı İ.Ö.O, Bursa Mustafakemalpaşa Yenice İ.Ö.O, Erzincan Tercan Kalecik İ.Ö.O, Bayburt Uğrak İ.Ö.O, Bartın Yeşilyurt İ.Ö.O.

Umut Yolculuğu deneyimi bambaşka

Umut Yolculuğu'nda ihtiyacı olan okullara giden ekip, çocuklarla iki gün geçiriyor ve yardımları elden teslim ediyorlar. Gittikleri okullarda birçok etkinlik de düzenleyen ekip, oradaki çocuklara çok çalışarak bizler gibi güzel üniversitelere gidebileceklerini anlatarak onlara umut oluyorlar.

Umut Okulu'nun gittikleri okullarda yaptıkları etkinlikler içinde; çocukların kendi gözlerinden köylerini anlatmalarını istenen bir harita etkinliği, çocukların hayal güçlerini geliştirmek amacıyla kukla, kumaş balıklar vb. şeylerin yapıldığıtasarım atölyeleri, çeşitli deneylerin yapıldığı bilim atötlyeleri, basit koreografilerden oluşan dans çalışmaları, tiyatro etkinlikleri yer alıyor.

Birlikte geçirilen iki gün sonunda çocuklara karneleri veriliyor ve kazanılan güzel deneyimlerle vedalaşılıyor.

Küçük yüreklere "Umut" olmak 

' Küçük yüreklere "umut" olmak ' mottosuyla yolunda ilerlerleyen Umut Okulu'nun yaptıklarını kaçırmak istemiyorsanız kendilerini sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Facebook: facebook.com/umutokulu

Twitter: twitter.com/umutokulu

Instagram: instagram.com/UmutOkulu/

 

 

 

İTÜ Sosyal'de bu hafta: 28 Ekim-10 Kasım 2017 Pazarlama ve Finans Zirvesi öğrenciler ile iş dünyasını bir araya getirecek

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor