Vanlı öğrenciler kursu İTÜ'de alacak

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı gemilerde oryantasyon kursuna katılan Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri, bu yılki kursu İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde alacak.

Denizcilik Müsteşarlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı gemilerde oryantasyon kursuna katılan Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi öğrencileri, bu yılki benzer kursu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi'nde alacak.

Van Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Okul Müdürü Murat Yılmaz, beraberinde son sınıf öğrencileriyle birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret ederek yaz tatilinde 11. sınıfların İstanbul'da katılacağı 1 haftalık oryantasyon kursu ile ilgili bilgi verdi. Okul mevcudunun 166 olduğunu belirten Yılmaz, 11. sınıfa devam eden öğrenci sayısının ise 40 olduğunu kaydetti. Geçen yıl 22 mezun verdiklerini bildiren Yılmaz, 16 öğrencin de İstanbul, İzmir, Ordu, Kocaeli ve Mersin'deki üniversitelere yerleştiğini söyledi. Denizcilik Müsteşarlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ile geçen yıl yapılan protokoller gereği yol gidiş-dönüş ücreti ve kalacak yer sorununu çözdüklerini anlatan Yılmaz, Denizcilik Lisesi'ne ait okul binasının olmadığını belirtti ve yeni okul için Vali Münir Karaloğlu'ndan destek istedi. Yılmaz: "Şu anda 8 derslikli daha önce yapılmış bir okulda eğitimimize devam ediyoruz. Depremde Allah'a şükür binamız ayakta; ancak ne okulun bulunduğu mevkii, ne de bina Denizcilik Lisesi'ne uygun. Deprem sonrası yapılacak olan okullarda bize de Denizcilik Okulu yapılmasını istiyoruz. Şu anda 166 öğrencimiz var. Öğrenci sayımız hergeçen yıl hızla artıyor.

Eğitim kadromuz güçlendi. Geçen yıl öğrencilerimiz İstanbul'daki oryantasyon kursuna gitmeden önce denizcilik adına hiçbir şey bilmiyorlardı. Kursa gidip geldikten sonra çocuklarımızın ufukları açıldı. Sayın Valim sizin katkılarınızla SODES'e verdiğimiz bir proje ile simülatör oluşturduk. Açılışını yapacaktık ancak deprem araya girince yapamadık. İnşallah yakın bir zamanda açmayı planlıyoruz. Simülatörün faaliyete girmesiyle şu anda öğrencilerimiz dünyanın herhangi bir gemi modeliyle eğitim görebiliyorlar. Şu anda simülatörümüzün akreditasyonun Denizcilik Müsteşarlığımızdan imzalanmasını bekliyoruz. Okulumuzun yeterliliği imzalandığı andan itibaren buradan mezun olan çocuklarımız hemen iş hayatına atılabilecek." şeklinde konuştu.

Vali Karaloğlu, Denizcilik Lisesi yapmak için çalışmalarının olduğunu belirterek Van Denizine yakın bir bölgede hazineye ait bir arazide yeni okulu yaptıracaklarını söyledi. Sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası son sınıf öğrencileri Vali Münir Karaloğlu'na özel bir cam çerçeve içine yaptıkları 'Deniz Bağları' tablosu hediye etti. Karaloğlu da; internet paketi ile kitap hediye ettiği öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ITU24
İTÜ Sosyal Medyada Zirveye Koşuyor Servis Duyurusu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor