Oğuz
Son 180 günde 0 haber

Yeni akademik takvim belli oldu

COVID-19 pandemisi yüzünden online eğitime geçen İTÜ, geçtiğimiz aylarda lisansüstü akademik takviminini yayınlamıştı. İlerleyen zamanlarda lisans akademik takviminin de yayınlanması beklenirken, tarihlerde değişiklik olabilme kaydıyla lisans akademik takvimi yayınlandı

Finaller 29 Haziran'da

Yayınlanan yeni akademik takvim ile finallerin 29 Haziran-24 Temmuz arasında online olarak yapılacağı belli oldu. Aynı zamanda bu tarihler arasında güz yarıyılının ek final sınavları da online olarak yapılacak.

Ek-Final sınavları olacak

Geçtiğimiz sene kararlaştırılan ek final hakları online eğitime geçildiğinde geleceği belirsizdi. Akademik takvimden anlaşıldığı üzere ek final sınavları online olarak yapılacak.

  • Güz yarıyılı Ek-1 Sınavı 29 Haziran-24 Temmuz
  • Güz yarıyılı Ek-2 ve Bahar yarıyılı Ek-1 Sınavları 24 Ağustos-6 Eylül

tarihlerinde yapılacak.

Uygulama derslerinin akıbeti

Daha önce online eğitimde verilemeyen derslerin, yazın yoğunlaştırılmış bir şekilde yüz yüze işlenmesi kararlaştırılmıştı. Fakat yayınlanan yeni akademik takvime göre bunun için bir zaman dilimi ayrılmadığı gibi "Yoğunlaştırılmış Uzaktan Eğitim dersleri başlangıcı-bitişi" ifadeleri kullanılmış. Bu bilgiler ışığında yazın yüz yüze ders işlenmeyeceği anlamı çıkarılabilir.

Yeni dönemde İTÜ'ye giren Maden, Jeoloji ve Cevher Hazırlama Mühendislerine asgari ücret tutarında burs ARI Teknokent firmalarının yaptığı COVID-19 girişimleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor