Yeni dönemde İTÜ'lülerin mutlaka izlemelisiniz dediği filmler
Geçtiğimiz bahar döneminde, pandeminin zar zor geçen ilk günleri, derslerin zorluğu ve online döneme alışmak derken birçok zorluğun arasında sizleri rahatlacak güzel film tavsiyeleri vermiştik (aslında yine sizlerden gelen tavsiyelerle :)). Bu döneme de hızlı bir giriş yaparak film tavsiyeleri serimizin yeni kısmında tüm öğrenci arkadaşlarımıza iyi okumalar&seyirler dileriz :)
1. Ahlat Ağacı
Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini üstlendiği, Aydın Doğu Demirkol’un başrolde olduğu film, üniversiteden yeni mezun olmuş bir gencin mezuniyet sonrası hayatından kesitleri bize sunuyor. Ahlat Ağacı, sıradan insanların hayatlarını anlatan bir hikaye. Karakterler, yakınımızda olanlara söyleyemediklerimizi söylediklerinde, düşünmeye korktuğumuz şeyleri düşündüklerinde kendimizi karakterlere bir o kadar yakın hissediyoruz.
2. Psycho
Alfred Hitchcock’un 1960 yapımı gerilim filmi. Müşterisinden büyük miktarda para çalıp sevgilisinin yanına ulaşmaya çalışan Marion Crane‘in ıssız bir motelde başına gelenleri konu alan film, korku ve gerilimi, sessizliği ve film müziklerini başarılı bir şekilde kullanarak sağlıyor.
3. Phantom Thread
Daniel Day-Lewis’in başrolünü üstlendiği film 1950’lerin Londra’sında yaşayan ünlü bir moda tasarımcısının hikayesi. Reynolds Woodcock’un kişiliğini, Alma gibi biz de önce dışarıdan gözlemleyip, onu tanıdıkça aslında kim olduğunu daha iyi görüyoruz ve bu da bize çevremizdeki insanların dışarıya gösterdikleri yüzlerinin arkasında aslında kim olduğunu sorgulatıyor.
4. Full Metal Jacket
Stanley Kubrick’in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Amerikan yapımı film. Vietnam Savaşı’nın yaşandığı dönemde geçen film, deniz piyadelerinin savaşa hazırlandığı kamptan savaşın merkezine seyirciyi götürüyor.
5. Texas Chainsaw Massacare
Tobe Hooper’ın yazıp yönettiği 1974 yapımı film Slasher türü filmlerin ilki olma özelliğini taşıyor. Seyahate çıkmış beş gencin yaşadıkları olayları anlatan filmde, günümüz korku filmlerinin sıklıkla kullandığı klişelerin çıkış noktalarını görüyoruz.