Yeni kredi kartı özellikli kampüs kartlar öğrencileri mağdur ediyor

Geçtiğimiz aylarda İTÜ'nün VakıfBank ile anlaşması sona erdiğinden dolayı bir süredir kredi kartı özellikli kampüs kart başvurusu yapılamıyordu. Ancak eskiden bu kartı edinmiş olan öğrenciler kredi kartının son kullanma tarihi dolması veya kart kaybetme gibi sebeplerden dolayı kartlarını yenileyebiliyorlardı. Banka tarafından basılan bu kartlar sahiplerine ulaştırıldıktan sonra öğrencilerin yeni kartlarını Kart İşlem Merkezi'ne (KİM) gelip aktive ettirmesi gerekiyor.

Kartlar turnikelerde problem yaratıyor

İç (çip) tasarımında değişikliğe gidildiği düşünülen kartlar birçok noktada problem yaratıyorlar. Kampüse girişteki turnikelerde okunmaması, yemekhane turnikelerinden geçişte problem yaratması (çok zor okunuyor), kiosklar tarafından bazen okunup bazen okunmaması ve kütüphane turnikesinde hiçbir suretle okunmaması problemiyle birlikte geliyorlar. KİM'e ilgili problem iletildiğinde ise alınan cevap bu şekilde oldu:

Mustafa İnan Kütüphanesi'ne giriş yok

Bahsedilen sorundan müzdarip öğrenciler hiçbir şekilde kütüphaneye giriş yapamıyor. Kütüphane güvenliğinin iddiasına göre yaklaşık 15 gün önce alınan karara göre hiçbir suretle kartı turnikeden geçmeyen öğrenciler kütüphaneyi artık kullanamayacaklar. Mağdur öğrenciler alınan karara mantık çerçevesinde itiraz ettiğinde ise güvenliğin yükselen sesiyle ve saygısız hareketleriyle karşı karşıya kalıyor.

Çözüm ne?

Şimdilik en pratik çözümün KİM'e gidip, bu durum tamamen öğrenciden bağımsız(banka ya da kiosk kaynaklı bir problem) bir problem olmasına rağmen, yine öğrencilerin para vererek yeni İTÜ Kampüs Kartı çıkarması olduğu gözüküyor. Eğer kredi kartlı kampüs kartınız varsa, yenilememenizi tavsiye ederiz. Yenilenmiş kredi kartlı kampüs kartlarınızı yemekhane kioskları yutarsa yemek saatlerinde turnike başlarında görebileceğiniz görevli personelden yardım isteyebilirsiniz. Size bir tavsiye olarak bu kartları kiosklara çipi olmayan taraftan takmanızı söyleyebiliriz.

İTÜ yurtlarında giriş-çıkış saatleri kısıtlaması İTÜ'lü öğrenciden Atatürk'e ve Cumhuriyet'e hakaret

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi