Mehmet Fatih
Son 180 günde 0 haber

İTÜ yurtlarında giriş-çıkış saatleri kısıtlaması

İTÜ yurtlarında konaklayan öğrencilerin dertlerine bir yenisi daha eklendi. Kişi başına düşen alanı zaten yeterli olmayan odalara yeni yatakların eklenmesi ile yurt sorununu çözebileceğini düşünen İTÜ Yönetimi, öğrenci aleyhine aldığı kararlara bir yenisini daha ekleyerek yurt giriş-çıkış saatlerinde kısıtlamaya gitti. 

Yurda giriş saatleri kısıtlanmaya başlandı

İTÜ Yurtlarının yönetimleri tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci Yurtları Yönetmeliği 14.maddenin a bendi kanıt gösterilerek yurtlara giriş saatinin hafta içi 00:00 ve hafta sonu ise 01:00 olduğu öğrencilere bildirildi. Ek olarak bu saatler ile 06:00 arası yurda giren öğrencilerin geç yazılacağı, eğer öğrenci 06:00’dan sonra yurda girmek isterse ise yok yazılacağına dair öğrencilere bildirim gönderildi. Ayrıca, öğrencilerin 1 ay içinde maksimum 5 gün geç giriş hakları olduğu iletildi. Öğrenci kimlik kartları üzerinden kart hareketleri takip edilen öğrenciler, bu saatler dışında kütüphanede olup olmadığı tespit edilip ona göre yaptırımlara maruz kalacak.

Öğrencilerin kart hareketleri üzerinden giriş-çıkış durumları izleniyor

Yurtta kalan öğrencilerden birinin yurtta bulunmadığı günlerde kütüphanede kaldığını söylemesine rağmen yurt yönetimi, öğrencinin kütüphaneye giriş yapmadığını ve bu sebeple de o günlerde yok yazılacağına dair mail gönderdi. 

Benzer olarak yoklama kağıdına imza attıktan sonra yurttan çıkış yaptığı tespit edilen bir öğrenciye yurt yönetimi tarafından uyarı cezası verilebileceği iletildi.

Öğrencilerin yeterli miktarda izinleri yok

Aynı metnin 14.maddesinin c bendine göre ise öğrencilere bir yıl içinde hafta sonları ve resmî tatiller dışında en fazla 15 gün izin alabilecekleri onun haricinde ise geçerli bir mazeret beyan etmeleri gerektiği söylendi. Bununla birlikte cuma ve cumartesi günleri dışında alınan izinlerin bu 15 günlük izin hakkından düşüleceği iletildi.

Kurallara uymamanın cezası ağır

Bahsedilen bu kurallara uyulmaması durumunda öğrencilere uyarı, bu tekrarlanırsa kınama ve kınama durumu da tekrar ederse yurttan çıkarılma cezası verilebileceği iletildi. 

İletilen maddelerden birisi ise yönetmelikte mevcut değil

Öğrencilerin 1 ay içerisinde yurda en fazla 5 gün geç giriş yapabileceğine dair söylenen durum ise maddeler arasında bulunmuyor. 

Bağımsızlık hissine kapılıp yanlış kararlar(!) verilmemesi için öğrencilerin bağımsızlığına müdahale!

18 yaşını geçmiş yetişkin bireylerin özgürlüklerinin bu şekilde ellerinden alınmaya çalışarak yurtlarda kalan öğrencilere her geçen gün daha fazla baskı yapan İTÜ yönetimi bu idare anlayışında ısrarcı. Ek olarak, yurt sorununu çözmek için yeni yurtlar yapmak yerine halihazırda yurtta kalan öğrencileri bu tür kısıtlamalarla yurttan çıkmaya itmenin ne kadar çözüm odaklı olduğu ise akıllarda soru işareti bıraktı. 

29 Ekim'de İstanbul'da gerçekleşecek konserler Yeni kredi kartı özellikli kampüs kartlar öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de kulüp skandalı

İTÜ’nün Duayen Hocalarından Prof. Dr. M. Cengiz Dökmeci Hayatını Kaybetti

İTÜ'den uluslararası arenada çifte başarı

Ara tatilde sanat molası: İstanbul’un kaçırılmaması gereken sergileri

arıSanat: 16-24 Kasım