Yine yeni yeniden: İTÜ'de bitmeyen inşaat

İTÜ Mimarlık Fakültesi binasının ya da herkesin bildiği adıyla Taşkışla'nın 13 Mayıs 2013 tarihinde başlayan "basit" restorasyon inşaatının önceden kararlaştırılmış olan bitiş tarihi kafaları karıştırdı.

2009 yılında alınan kararın ardından 2013 yazında başlayan restorasyon süreci bitti bitecek derken sonunda beklenen gün geldi çattı. İnşaat firmalarıyla yapılan sözleşmede restorasyonun bitiş tarihi 29 Ekim 2015 Perşembe olarak kararlaştırılmış.

Binanın üç cephesinde yapılan yenileme çalışmaları bitmesine rağmen otopark tarafında kalan cephede yapılan işlemlerin bitmediği göze çarpıyor. Teleferikten inip Taksim'e doğru yürürken görülen bu cephede var olan renk ve doku farklılıkları sürecin bu cephede sekteye uğradığını göstermektedir.

Restorasyonun 29 Ekim 2015 tarihinde bitmesi gerektiğini belirten yukarıdaki tabelanın her sabah önünden geçip, bir toz bulutunun içine giren öğrenci ve öğretim görevlilerinin akıllarında tek bir soru var; ne zaman atölyelerin camını açıp inşaat sesiyle ve tozuyla karşılaşmadan ders yapabileceğiz? 

Ford Sürüş Akademisi İTÜ'ye geliyor Mühendislikte zirve İTÜ

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi