Çağın
Son 180 günde 0 haber

YÖK'ten Sağlık Bakanlığı'na aşılanma talebi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), YÖK Başkanı Saraç'ın açıklamalarına göre T.C. Sağlık Bakanlığı'na, üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlatılabilmesi için üniversitelerdeki akademik ve idari kadrolarda aktif personel ile örgün öğretimde eğitim alan öğrencilerin bu yılın Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istediğini bildiren bir yazı iletti.

YÖK Başkanı Saraç, açıklamalarında yüz yüze eğitime geçiş için gerekli girişimlerde bulunacaklarını da belirtti.

YÖK’ün, Sağlık Bakanlığı’na yolladığı yazı ise şu şekilde:

"Bu bağlamda ülkenin kalkınma hedeflerine ulaşmasında önemli bir yeri olan yükseköğretim sistemimizde, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bütünüyle normalleşmeye geçilerek sürdürülmesi, yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 2021-2022 eğitim döneminde başlatılabilmesi ve sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini temin için yükseköğretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eğitimde okuyan öğrencilerimizin de öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır. Aksi takdirde özellikle başta sağlık olmak üzere uygulamalı eğitim alanlarından mezun olacakların meslek icralarında telafisi mümkün olmayan sonuçlar üretmesi kuvvetle muhtemeldir.

Buna göre, yükseköğretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personel ile örgün öğretimde okuyan öğrencilerimizin 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanması hususunda gereğini önemle arz ederim."

19 Mayıs 2021 itibariyle Türkiye'deki güncel aşı istatistikleri:

19 MAYIS 2021, TÜRKİYE AŞI TABLOSU

Sizce üniversiteler ne zaman yüz yüze eğitime geçebilir?





2021-2022 akademik takvimi yayınlandı İngilizce akademik yazılarınız için yararlanabileceğiniz 4 Web Sitesi

İTÜ MASASI | #5 İTÜ kulüpleri yandaş şirketin reklam yüzü yapıldı

İTÜ Sinema Kulübü'nün etkinliği "saat dilimi" gerekçesiyle iptal edildi

İTÜ MASASI | #4 Ders borsasına ilk resmi tepki geldi

Oscar ödülleri sahiplerini buldu

İTÜ Vadi Yurtları'nın kaderi ne olacak?