Merve
Son 180 günde 0 haber

İngilizce akademik yazılarınız için yararlanabileceğiniz 4 Web Sitesi

İngilizce akademik yazı yazmak hemen hemen hepimizi çoğu zaman zorlayabiliyor. Biz de İngilizce akademik yazı yazarken işimizi kolaylaştırabilecek 4 web sitesini sizler için derledik. Herkese şimdiden tüm ING201 ödevlerinde kolay gelsin :)

1. Word Counter

İngilizce bir metin yazarken sık sık kelime tekrarlarına düşmek bir noktadan sonra kaçınılmaz bir durum. Bu site yazınızdaki kelimeleri sayıp gruplandırarak hem sizin kelime dağarcığınızı geliştirecek hem de yazınızdaki kelime çeşitliliğinin artmasına yardımcı olacak.

2. SlickWrite

SlickWrite, hatalarınızı veya kullandığınız kelimeleri kontrol etmek için harika olacağını düşündüğümüz bir site. Kullanmak istediğiniz bir kelimenin çağrıştırdığı kelimelere ulaşmak da bu site sayesinde mümkün. Sitede yer alan 'start write' seçeneğine tıkladıktan sonra incelemek istediğiniz metni incelemek için kopyala-yapıştır yapabilir veya dosya formatında yükleyebilirsiniz.

3. ProWritingAid

Sıklıkla tekrarlanan kelimeleri gösteren ve 'Thesaurus' özelliği ile alternatif kelimeler sunan ProWritingAid, aynı zamanda gramer hatalarınızı düzeltmenize de olanak tanıyor.

4. Cliché Finder

İsminin hakkını tam olarak veren Cliché Finder, metninizi siteye yapıştırdıktan sonra 'Find Clichés' butonuna bastığınızda kullandığınız klişe ifadeleri gösteriyor.

 

YÖK'ten Sağlık Bakanlığı'na aşılanma talebi Her İTÜ'lünün işine yarayacak 7 Discord Sunucusu

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması