İTÜ VAKFI yayınları ile 32.Uluslararası Kitap Fuarı'nda

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 2 Kasım 2013 Cumartesi 28 Ülkeden 690 Yayınevinin Katılımıyla Açılıyor

2 - 10 Kasım 2013 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de düzenlenecek olan 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı; 690 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, 300 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor. 

50 civarında Akademik Yayın ve 20 Yıldır Yayın Hayatını Sürdüren İTÜ Vakfı Dergisi

İTÜ Vakfı,  kurulduğu 1984 yılından bu yana 50 civarında akademik yayının ve çok sayıda kaynak kitabın, öğrenciler ve araştırmacılarla buluşmasını sağladı . İTÜ’nün eğitim-öğretim etkinliklerini desteklemek üzere, kuruluş yılından itibaren yayın faaliyetlerinin içinde yer alan İTÜ Vakfı,  inşaattan mimarlığa, elektronikten aerodinamiğe, matematikten müziğe, kimyadan fiziğe kadar pek çok disiplinde 50 civarında  ders kitabı ile başvuru kaynağı niteliğindeki kitapların  basımını gerçekleştirdi. Bilimsel-aktüel içerikli İTÜ Vakfı Dergisi ise periyodik olarak 1989’dan bu yana yayın hayatını sürdürmektedir.

Üniversite Hazırlık Kitapları

 İTÜ Vakfı, 2012 yılında üniversite hazırlık yayınları alanında rol almak üzere yeni bir adım attı. Bu alanda deneyim sahibi İTÜ mezunlarından oluşan bir grupla ortak yürütülen proje ile, içerikleri İTÜ öğretim üyelerinden oluşturulan komisyonlarca incelenen 'Üniversite Hazırlık ve Lise 9-10-11. Sınıf Kitapları' Ocak 2013'ten itibaren Türkiye çapında yapılan dağıtımla hedef kitleyle buluştu.

Onur Yazarı Prof. Dr. Taner Timur ve Tema “Geçmişteki Gelecek”

Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla tarihçi akademisyen Prof. Dr. Sayın Taner Timur 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Onur Yazarı” olarak belirlenirken fuarın ana teması ise “Tarih: Geçmişteki Gelecek” olarak kararlaştırılmıştır.  Fuar süresince Prof. Dr. Taner Timur’un katılımıyla paneller ve söyleşir düzenlenecektir. TÜYAP tarafından Timur’un yaşamı ve çalışmalarından oluşan bir kitap hazırlanmaktadır.

Konuk Ülke: Çin Halk Cumhuriyeti  

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Onur Konuğu olarak belirlenen Çin Halk Cumhuriyeti,

2 - 5 Kasım 2013 tarihleri arasında Uluslararası Salonda yer alacak. Çin’den 100’ün üzerinde yayınevi katılırken,  fuar süresince yazarların katılımıyla etkinlikler düzenlenecek. Çin edebiyatının önemli isimleri fuarın konuğu olacak. Çin Halk Cumhuriyeti, yayın sektörünün önde gelen temsilcileriyle Türkiye’den yayıncılarla bir araya gelerek sektörel buluşmalar gerçekleştirecektir. Çin Halk Cumhuriyeti’nin programında söyleşiler, paneller, kaligrafi atölye çalışmaları, profesyonel buluşmalar ve sergiler de yer alacaktır.

Uluslararası Salon 2-5 Kasım 2013 Tarihlerinde 12 Nolu Salonda

Uluslararası Salon kapsamında 28 ülkeden 200 yayınevi, telif ajansları ve yayıncı birlikleri 2 - 5 Kasım 2013 tarihleri arasında 12 nolu holde yer alacaktır.

5. Ulusal Denizcilik Kongresi İTÜ24 seni 23 Kasım Bedük albüm lansmanına davet ediyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor