Aleyna
Son 180 günde 0 haber

İTÜ'de virüsün durduramadığı 18 kulüp

COVID-19 pandemisi sebebiyle örgün eğitimin bu dönemlik İTÜ'de de son bulmasıyla doğal olarak birçok kulüp de etkinliklerini durdurdu. Buna rağmen bazı kulüpler etkinliklerini online uygulamalar sayesinde devam ettiriyor ve bu olağanüstü dönemde okuldan, arkadaşlarımızdan kopmamamızı sağlıyor. Peki bu kulüpler hangileri diye sorduğunuzu duyar gibiyiz, sizler için virüsün durduramadığı kulüpleri derledik. :)

1. İTÜ Mezunlar Derneği Kulübü

İTÜ MDK, virüsün durduramadığı kulüplerin başını çekmekte. Salgından önce mezunlarla bir araya gelerek düzenledikleri etkinliklerine online olarak devam ediyorlar. Bu etkinlikler: Mezunlarla Taşkışla Talks Online, Kahveler Mezundan ve MDK Akademi Online. Aynı zamanda karantina günlerinde başlattıkları, dünyanın çeşitli ünlü müzelerini inceledikleri "Haftalık Rota" serilerine devam ediyorlar.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

2. İTÜ Kitap Kulübü

Karantinada bulunduğumuz bu dönemde, canımızın sıkılmasını engelleyen aktiviteler arasında birçoğumuz için kitap okumak vazgeçilmezlerden. İTÜ Kitap Kulübü, bu aktiviteyi daha eğlenceli hale getirip bize okuduğumuz kitaplar üzerinde tartışabileceğimiz bir ortam yaratmak için her hafta bir kitap önerisinde bulunarak Discord uygulaması üzerinden online kitap sohbetleri gerçekleştiriyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız. 

3. İTÜ Gönüllülük Kulübü

İTÜ Gönüllülük Kulübü, bu zorlu süreçte de boş durmayan, çeşitli atölyeler düzenleyen kulüplerden biri. Karantina uygulamaları son bulup, hayatlarımız normale döndüğünde çocukları ve yaşlıları ziyaret edip, karantina döneminde planladıkları etkinlikleri onlarla yapmak adına Zoom uygulaması aracılığıyla atölyeler düzenliyorlar.

 Detaylı bilgi için tıklayınız.

4. İTÜ Mimarlık Kulübü

İTÜ Mimarlık Kulübü, evden çıkamadığımız bu günler için farklı bir etkinlik fikri bulmuş. Her hafta çizime ilgisi olanlar için bir konu belirliyorlar ve o konudaki çizimlerinizi onlara gönderdiğiniz takdirde Instagram hesaplarında paylaşıyorlar. Böylelikle oluşturduğunuz sanat eserlerinin başkalarına da ilham kaynağı olmasını sağlayabiliyorsunuz.

 Detaylı bilgi için tıklayınız.

5. İTÜ Güzel Sanatlar Kulübü

İTÜ Güzel Sanatlar Kulübü ise her hafta atölyeler düzenlemekte ve herkesin katılımına açık. Bu da sulu boya atölyelerinden bir Zoom konferansı karesi:

Detaylı bilgi için tıklayınız.

6. İTÜ Tekstil Mühendisliği Kulübü

İTÜ Tekstil Mühendisliği Kulübü, salgın dolayısıyla gerçekleştiremediği LC Waikiki ortaklığındaki etkinliklerine Zoom üzerinden devam ediyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

7. SPE ITU Student Chapter 

SPE Student Chapter ise Zoom ile kariyer sohbetleri gerçekleştiriyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

8. İTÜ Uçak Uzay Mühendisliği Kulübü

İTÜ Uçak Uzay Mühendisliği Kulübü, bu zorlu süreci daha keyifli hale getirmek adına online seminerler düzenleyen kulüplerden biri.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

9. İTÜ Elektronik Spor Kulübü

İTÜ Espor Kulübü, Discord uygulaması aracılığıyla maçlarına ve turnuvalarına devam ediyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

10. İTÜ Türk Müziği Kulübü

İTÜ Türk Müziği Kulübü de yeni bir fikir yaratarak Instagram takipçileriyle birlikte şarkı söylemek adına  #EVDESÖYLE hashtagi oluşturdu ve ortaya çok güzel videolar çıktı.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

11. İTÜ HBSK Halk Oyunları Topluluğu

İTÜ HBSK Halk Oyunları Topluluğu da benzer şekilde bir fikirle evinde oturan öğrencilere meydan okudu. #EVDEKAL HBSK diyerek "Folk Challenge" gerçekleştirdi ve ortaya yine çok renkli videolar çıktı.

Detaylı bilgi için tıklayınız. 

12. ArtITU Sanatsal Bakış Kulübü

ArtITU, Instagram hesabından canlı söyleşi yaparak virüsün durduramadığı kulüpler listesinde yerini aldı.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

13. İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü

İTÜ EMK, "Dijital Mülakat 101" adlı eğitimini gerçekleştirerek okuldan uzak olunca kulüplerin etkinliklerinden de uzak kalınmak zorunda olmadığını hepimize gösterdi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

14. İTÜ Girişimcilik Kulübü

İTÜ Girişimcilik Kulübü, Nisan ayında okulumuzda gerçekleştirmeyi planladığı "Failure Week" etkinliğini dijitale taşıdı. Zoom uygulaması üzerinden atölyeler gerçekleştirerek konuşmacıları ve meraklılarını bir araya getirdi.

Detaylı bilgi için tıklayınız. 

15. İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Kulübü

İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Kulübü ise etkinliklerine online olarak devam edeceğini duyuran kulüplerden. Yakın zamanda düzenlediği SQL eğitimi ile online kulüpçülükte yerini aldı.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

16. IEEE İTÜ Öğrenci Kolu

IEEE İTÜ Öğrenci Kolu, RAS komiteleri tarafından hazırlanan online eğitim ve online workshoplara başlayacaklarını duyurdu. Ayrıca yakın zamanda bu zor günlerde birlikte kalmanın önemini vurgulamak için soru-cevap şeklinde ilerleyen bir youtube yayını gerçekleştirdi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

17. İTÜ Müzik Tasarımı ve Performans Kulübü

İTÜ Müzik Tasarımı ve Performans Kulübü, "Tarantin Quarantino" adlı serilerine başlayacaklarını duyurdu. Her hafta Youtube kanallarında, birbirinden farklı konseptlerle yayında olacaklar.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

18. İTÜ Gastronomi Kulübü

İTÜ Gastronomi Kulübü ise kulüplerinin dergisi "Tadımlık"ın uzun bir aradan sonra online olarak geri döneceğini ve karantina sürecinde fikirlerini paylaşmak isteyenlerle dergilerini çıkarmaya hazır olduklarını duyurdu.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yapılıyormuş gibi yapılan online havuz laboratuvarlarına tepkiler büyüyor İTÜ'lülerin mutlaka izlemelisiniz dediği filmler vol. 2

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu