İTÜ’lü Gençlerin Muhteşem Vizyonu: GOBI'13

İTÜ’lü Gençlerin Muhteşem Vizyonu: GOBI (İTÜ24 İLETİŞİM SPONSORLUĞUNDA)

GOBI, Global Opportunities in Business and Investment (İş ve Yatırım Alanında Küresel Fırsatlar)’ın kısaltmasıdır. İTÜ Yatırım Kulübü’nün bu yıl beşincisini düzenlediği GOBI, ilk defa yapıldığı 2009 yılında Üniaktivite tarafından “En İyi Uluslar arası Öğrenci Organizasyonu” ödülü verilen, uluslararası iş ve yatırım zirvesidir. GOBI, bu yıl 14-19 Nisan tarihleri arasında , 42 farklı ülkeden ve Anadolu’dan gelen 2000 civarı üniversite öğrencisinin katılımıyla, iki kıtayı bağlama özelliğine sahip olan eşsiz şehir İstanbul’da İTÜ24 İletişim Sponsorluğunda gerçekleşecektir.

GOBI, keyif ile işe yararlılığı birleştirmek isteyen öğrencilerin, özgeçmişini doldurup, bütün dünyadan insanlarla birlikte iş kültürüyle ilgili bilgi sahibi olmalarına olanak sağlamaktadır. Değişen ekonomik trendlerin göz önünde bulundurulmasıyla oluşan yeni küresel fırsatlar ve sektörlerdeki global değişimler, panellerin ana temasıdır.

Konferanslar, Nisan ayının ortasında başlamakta ve 5 gün sürmektedir. İlk gün, 40’ı aşkın ülkeden yaklaşık 100 civarı uluslararası öğrenci, İstanbul’a varır. Aynı günün akşamı, etkinlik açılış gecesi ile başlamaktadır. Açılış gecesinde Türk Kültürü, geleneksel dans ve müziklerle tanıtılır, açılış gecesi konseriyle keyifli bir müzik şöleni yaşanır.

Devam eden üç günde, 10:00 ve 15:00 saatleri arasında beş bloktan oluşan panellerde, Türkiye’nin seçkin iş adamları, iş ve yatırım sahalarının ilgi çekici evrensel konularından bahsetmektedir. Geçmiş konferanslarda konular Mercedes-Benz, Google Türkiye, Fortis Bank, P&G, Türk Hava yollları, Oracle, Deloitte, Coca–Cola, Boston Consulting Group gibi önde gelen firmaların CEO’ları tarafından ele alındı.

Konuşmacılar İngilizce olan sunumlarını öğrencilerin sorularını cevaplayarak sonlandırmaktadırlar. Organizasyon sonunda belli miktarda katılım göstermiş kişilere sertifika verilmektedir. Şimdiye kadar ayrıntılı bir şekilde ele alınan temalar şöyledir:

·      Küreselleşme ve Lojistik Sorunları

·      Güncel Enerji Talebine Tek Çözüm

·      2012 için Küreselleşme ve Beklentiler

·      Finans ve Kültür Merkezi İstanbul

·      Liderlik ve Lider Türleri

·      Marka Yönetimi 

GOBI’de Türkiye ve İstanbul tanıtımı esas alınarak, gezi ve sosyal aktiviteler ile her üniversite öğrencisinin, hayatı boyunca unutamayacağı bir hafta yaşatılır. Panellerden sonra her gece, İstanbul’un en elit eğlence mekânlarında çeşitli aktiviteler düzenlenmektedir. GOBI, Türk kültürünü tanıtmasının yanında, International Night gibi etkinlikleriyle farklı kültürlerin de kendilerini tanıtması için fırsat sağlamaktadır. Bu yönüyle iş dünyasıyla öğrenciler arasında kurduğu köprünün yanı sıra farklı kültürlerin kaynaşmasında ve etkileşiminde önemli bir role sahiptir.

Paneller, üçüncü gün kapanış töreniyle sona ermektedir. Günün kalanı ve takip eden günde de Sultan Ahmed Camii, Ayasofya gibi İstanbul’un en ünlü tarihi mekânları gezilmektedir. Hayallerinin peşinden koşan İTÜ’lü öğrencilerin düzenlediği bu organizasyon, sosyal sorumluluk alanındaki çalışmalara da önem vermektedir. GOBI Hatıra Ormanı bunlardan biridir. Aynı zamanda kimsesiz çocuklara yönelik “Hayallerini Kimsesiz Bırakmayalım” isimli yeni projesiyle vicdani sorumlulukları da unutmamaktadır. Son olarak GOBI, eşsiz İstanbul Boğaz’ında bir tekne partisiyle noktalanmaktadır.

İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde bulunan Yatırım Kulübü “Yatırımın En Büyüğü Kendinize” sloganıyla hareket eden 285’i aktif, 1815 üyeden oluşan, Türkiye’nin en aktif kulüplerinden birisidir.

GOBI’13 Programı ve Panel Başlıkları

·      15 Nisan 10.00-12.00: Markasını Konuşturan Yöneticiler

·      16 Nisan 10.00-12.00: Neden Türkiye’de Yatırım?

·      16 Nisan 13.00-15.00: Sürdürülebilir ve Gelecek Vaadeden Projeler

·      17 Nisan 10.00-12.00: Dünya’da Öne Çıkan Türk Markaları

·      17 Nisan 13.00-15.00: E-Ticaretin Duayenleri


GOBI’13 Panelistlerinden bazıları:

- Tofaş CEO- Kamil Başaran

- Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı - Mustafa Çağan

- Borusan EnBW Enerji Genel Müdürü - Mehmet Acarla 

- Intel Türkiye CEO- Burak Aydın

-Casper CEO- Charlotte Anne Lamprecht

-Groupon Türkiye Genel Müdürü- Onur Aydın

- EnerjiSa CEO - Yetik Mert

-Yemeksepeti.com Kurucusu- Nevzat Aydın 

-Markafoni.com Kurucusu- Sina Afra 

- Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı- Aclan Acar

- PwC Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Lideri - Hüsnü Can Dinçsoy 

GOBI’13 hayalleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Dev buluşmada sen de yerini al!

www.gobistanbul.com

GOBI '12 den Kareler (devamı)

Akademik ve idari personel artık öğrencilerden ayrı yemek yiyecek İTÜ Kars’ın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor