Kötü hava şartları kan bağışını olumsuz etkiledi

26-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen ve  İTÜ Kızılay Kulübü tarafından 2.'si düzenlenen kan bağışı etkinliğinde hedef 1773 gönüllüydü.

#HayallereHayatVermekİçinKanVer etiketiyle başlanan etkinlikte sonuç beklenin aksine ilk etkinlikten bile az oldu. Ayazağa ve Maçka Kampüsleri'nden toplanan 764 bağışın 615'i kan bağışıyken, 149'u kök hücre bağışıydı.

Etkinliğin bu şekilde sonuçlanmasının sebeblerinden biri ise kötü hava şartlarıydı. 26 Nisan'daki sağanak yağıştan dolayı çadır kurulamadı, konteynır kullanıldı. Kalan iki günde ise kızılay çadırları Ayazağa Kampüsü'nde Simmit'in karşısındayken, Maçka Kampüsü'nde ise YDY binasının girişindeydi. Etkinlikte kan ve kök hücre bağışının yanı sıra organ bağışı da alındı.

İlk Kez İTÜ'de

TÜRKÖK projesi kapsamında kök hücre bağışının gerçekleştiği ilk üniversite İTÜ oldu. Bağış yapmak için gelen gönüllülere çeşitli ikramlar dağıtılırken, katılım teşekkürü ve kupa hediye edildi. Çadırlara giden 149 gönüllü ise çeşitli sebeplerden ötürü ( ilaç kullanımı, ameliyat, piercing, kilo vs.) bağışta bulunumadı. 

Bağışladığımız her kanın, her organın ve her kök hücresinin hayat kurtardığını unutmayarak önümüzdeki etkinliklerde  İTÜ24 ailesi olarak daha çok bağış toplanmasını dileriz.

Etkinlik için çekilen Kampüs Röportajımız : 1 Kan 3 Can

Bir Demirel'i daha kaybettik Kadın akademisyenlerimiz ödüllere damgasını vurdu

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir