Öğrencilerin neredeyse yarısı Haziran'da finallere gelmem diyor

COVID-19 salgını nedeniyle üniversiteler Mart ortasından itibaren tatil edilmişti. İTÜ de 6 Nisan haftasında online eğitime başlayan üniversiteler arasında yerini almıştı. YÖK’ün 4 Mayıs 2020 tarihli açıklaması ile üniversitelerin 15 Haziran itibariyle kendi düzenledikleri akademik takvime dönebilecekleri belirtildi.

YÖK'ün 4 Mayıs açıklaması

YÖK’ün yaptığı açıklamada, üniversitelerin bu sene ve önümüzdeki sene için akademik takvimlerini düzenlemeye başlayabilecekleri duyuruldu. 15 Haziran 2020 itibariyle de uzaktan öğretimle verilemeyen dersler, kademeli ve koruyucu önlemler alınarak, makul düzeyde öğrenci sayısı ile gerekli önkoşullar sağlandığında yapılabilir dendi. YÖK’ün yaptığı açıklamanın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.  

İTÜ’den henüz açıklama gelmedi

YÖK’ün aldığı bu karar neticesinde üniversitelerin kendi belirledikleri akademik takvimlere geri dönebileceği açıklanmasına rağmen İTÜ henüz yeni bir akademik takvim yayınlamadı. Finallerin ve derslerin ne zaman ne şekilde olacağıyla ilgili henüz kimse bir bilgiye sahip değil.

Öğrenciler ne düşünüyor?

arı24 Twitter hesabımız üzerinden "15 Haziran itibariyle normal eğitim düzenine dönüldükten sonra sizler derslere/finallere girer misiniz?" sorusunu sorduğumuz bir anket yaptık. 2130 kişinin oy kullandığı ankete, öğrencilerin %58’i katılırım derken geri kalan %42'si ise katılmayacağını belirtti.

Hocalardan öğrencilere ilginç teklif

Bazı derslerin hocaları üniversite yönetimi de kabul ederse finale girmek yerine öğrencilere alternatif seçenekler sundu. Bu alternatiflerden biri ise -daha yüksek harf notu almak isteyen öğrencilerin gelip finale girebilmesi kaydıyla- öğrencilerin finale girmeyip dersten otomatik CC alması. Hocanın ders esnasında yaptığı anketten %65 oranında "evet" geri dönüşü aldığı öğrenildi.

İTÜ Rektörü Karaca'dan sınavlar ve yaz okulu ile ilgili önemli açıklamalar Yapılıyormuş gibi yapılan online havuz laboratuvarlarına tepkiler büyüyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı