Gökçe
Son 180 günde 0 haber

1 Temmuz itibariyle Fen-Edebiyat Binası'ndaki tüm derslikler kapatıldı

17 Haziran 2019 tarihinde başlayan 2018-2019 Öğretim Dönemi Yaz Okulu dersleri tüm hızıyla devam ederken, dönemin 3. haftası İstanbul Teknik Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın web sitesine koyduğu duyuru ile İTÜ bir fakülte kapatma olayıyla daha karşı karşıya kaldı.

Duyuruya göre, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nın Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleştireceği yıkım ve inşaat işleri nedeniyle, binada yapılan tüm dersler durdurularak, başka fakültelere aktarıldı.  Aktarılan derslerin ve sınıfların tam listesini aşağıdaki bağlantıdan bulabilirsiniz:

Bağlantı: 2018-2019 Yaz Öğretimi Dönemi FEB'in kapatılmasıyla yer değiştiren dersler listesi

İşletme Fakültesi Binası'ndan sonra kapatılan ikinci fakülte oldu

Geçtiğimiz günlerde de İTÜ İşletme Fakültesi binasının kapatılması gündeme bomba gibi düşmüş, öğrenciler bilgilendirmeden yapılan bu girişim İTÜ camiası tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Konuyla ilgili haberimiz: İşletme Fakültesi binasının kapatılması haberi

Geleceği belirsiz fakülteler

Tıpkı İşletme Fakültesi'nin olduğu gibi Fen-Edebiyat Fakültesi'nin de ne zaman derslere yeniden açılacağı, yapılacak çalışmanın kapsamı gibi detaylar kamuoyuyla paylaşılmıyor. Özellikle 2019-2020 Güz Dönemi'nde zaten derslik sıkıntısı yaşanacak olan kampüste, Fen-Edebiyat Binası yıkım ve inşaat işleri'nin hızlıca tamamlanması bekleniyor.

Fen-Edebiyat Binası tehlike yaratıyordu

Tüm bu çalışmaların aniden ve habersizce başlaması, öğrencileri tedirgin ediyor olsa da Fen-Edebiyat binasının, bakımsızlıktan, son dönemlerde büyük tehditler yarattığı da biliniyordu. En son Mayıs 2019'da bina kantinin tavanının kısmen çökmesi büyük bir tehlikenin ucuz atlatılmasına neden olmuştu. (İlgili haber: FEB'de yine facianın eşiğinden dönüldü)

 

Araştırmaya göre İTÜ, yönetim hariç her alanda sınıfı geçti 2018-2019 dönemi İTÜ lisans mezun dereceleri açıklandı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor