173 yıllık Taşkışla restore edilecek

1840 yılında askeri hastane olarak tasarlanan ve daha sonra askeri kışla olarak kullanılan tarihi binada kapsamlı bir restorasyon çalışması gerçekleştirilecek

İstanbul'un en gözde tarihi binalarından biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Taşkışla kampüsü restore edilecek. 

DIŞ CEPHE YENİLENECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kampüs olarak kullandığı Taşkışla'nın dış cephesi ile bazı iç mekanları yenilenecek. Taş mimarisiyle göz dolduran tarihi yapının cephe restorasyonu 2015 yılında tamamlanacak.Tarihi binanın tüm dış cephesi yenilenerek, iç kısımda mutfak ve avlu bölümleri restore edilecek. 

2015'TE TAMAMLANACAK 

Ayrıca tarihi yapının tüm atıksu ve rögar sistemleri bakıma alınacak. 2013 Mayıs ayında sözleşmesi imzalanan iş 2015 yılında tamamlanacak. Sözleşmede iş bedeli olarak 6 milyon 585 bin lira belirlendi. 1840 yılında İngiliz mimar Williams James Smith ve yardımcısı Osmanlı kalfa İstefan'a yaptırılan tarihi kışla, askeri hastane binası olarak tasarlandı. 1860 yılından itibaren Dolmabahçe Sarayı'nı korumak amacıyla askeri kışlaya dönüştürüldü. 31 Mart olaylarında çatışmaların yaşandığı askeri kışla olarak tarihe geçti. Cumhuriye'in ilanından sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen kışla, 1943- 1950 yılları arasında büyük onarımdan geçtikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü ve Mimarlık-İnşaat Fakültesi olarak kullanılmaya başlandı. 

Taş mimarinin gözde eserinde Smith imzası var 

Taş mimarinin en gözde eserlerinden biri olarak nitelendirilen Taşkışla'yı İngiliz mimar Williams James Smith ve Osmanlı kalfa İstefan birlikte inşa ettiler.

'The Wall' 4 Ağustos akşamı İTÜ Stadyumu'nda İTÜ’den Balkan ülkeleriyle sanat protokolü

İTÜ'de kulüp skandalı

İTÜ’nün Duayen Hocalarından Prof. Dr. M. Cengiz Dökmeci Hayatını Kaybetti

İTÜ'den uluslararası arenada çifte başarı

Ara tatilde sanat molası: İstanbul’un kaçırılmaması gereken sergileri

arıSanat: 16-24 Kasım