Beril
Son 180 günde 0 haber

2022-2023 döneminde İTÜ Yurtları'na fahiş zam

İTÜ Yurtları'nın 2022-2023 eğitim öğretim dönemi fiyatları İTÜ Burslar ve Yurtlar Koordinatörlüğü tarafından açıklandı. Önceki yıllardan alışageldiğimiz yurt zamları bir yana bu yıl da “kapasiteyi artırmaya yönelik” yapılan uygulamalar oldukça dikkat çekti. Genel olarak yurt fiyatlarında zam gerçekleşirken, bazı yurt odalarının kişi sayısı artmasına rağmen fiyatları ise sabit kaldı.

Bu yıl da yurtlara zam var

2021-2022 eğitim öğretim döneminde yurtlara gelen %15 zam sonrası bu yıl da yurt fiyatları artışını sürdürdü. 2 kişilikten 3 kişilik yurda çevrilen Altan Edige ve Ali İhsan Aldoğan Kız Yurtlarında fiyat artışı görülmezken diğer tüm İTÜ yurtlarında fiyat artışı söz konusu oldu. Önceki yıldan bu yıla en çok fiyat artışı %50 civarında olmak üzere tek kişilik yurtlarda görüldü. Öğrencilerin yurtlardan beklentilerinin bu yıl karşılanıp karşılanmayacağı ve yedek listesinde bekleyen öğrencilerin fahiş ev kiraları ve özel yurt piyasasında nereye başvuracağı merak konusu.

Yeni yurt yapılana kadar eski yurtlarda kontenjan artırımı yapılacak

Öğrencilerin sıklıkla dile getirdiği yurtların yetersiz sayıda ve beklentileri karşılayamama problemini çözmeyle ilgili İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu geçtiğimiz günlerde Vadi Yurdu’nda kalan öğrencilerle bir araya gelmiş ve yapılacak revizyonlar hakkında bilgi vermişti. Vadi Yurtları’na 4 kişilik ranzalı oda yapılacağı ve bu durumun yeni yurt tamamlanana kadar devam edeceği söylenmişti. Vadi yurtlarının ardından kontenjan artışı Altan Edige ve Ali İhsan Aldoğan Kız yurtlarının 2 kişilik oda seçeneğinin kaldırılıp 3 kişilik yapılmasıyla devam etti.  

İTÜ Stadyumu'nda artık "halı saha" yapılabilecek İTÜ'de otopark ücretlerine fahiş zam

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor