Zülfikar Oğulcan
Son 180 günde 2 haber

250.Yıl Şenlikleri'nde İTÜ Kulüplerinin sahnesi iptal edildi

5 yıllık aradan sonra yapılacak olan İTÜFest için son anda yeni bir gelişme meydana geldi. 250. Yıl Festivali için İTÜ Kulüplerinin de birçok etkinlik düzenleyeceği ve festivale dahil olacakları İTÜ İletişim Direktörlüğü tarafından duyurulmuştu. Bu kapsamda, etkinlik takvimine birçok İTÜ Kulübünün etkinliği eklenmişti. Kulüpler ve öğrenciler uzun süredir bu festival için projeler planlamakta ve zaman harcamaktaydı. Sahneye çıkacak ünlü isimlerden önce, birçok kulüp gösterisinin sahnede yer alması planlanmıştı. Ancak İTÜ Rektörlüğünün aylar önceden planlandığını söylediği festival için, festivale bir hafta kala sahnede yer alacak İTÜ Kulüplerini bir toplantıya çağırarak tüm sahne etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu. "Çeşitli gerekçeler" gösterilerek kulüplerin hazırlamış oldukları dans ve müzikal gösterileri, müzik gruplarının akışları iptal edildi.

Rektör yardımcısının toplantıda kullandığı ifadeler tepki topladı

Toplantıda yer alan bazı kulüp başkanlarından gelen bilgiye göre İTÜ Rektör Yardımcısının kullandığı ifadeler ve belirttiği iptal sebepleri anlamlandırılamadı. Bir kulubün alternatif olarak MED Çim'e DJ standı kurma talebi de "MED Çim'in zarar görmemesi" bahanesiyle reddedildi. 

Kulüpler ortak açıklama yaptı

Sahne etkinlikleri reddedilen onlarca İTÜ Kulübü, sosyal medya hesapları üzerinden ortak bir açıklama yaparak içinde bulundukları durumu açıkladı.

Sahnede yer alması planlanan İTÜ Kulüplerinin ortak bildirisi

Kaç İTÜ Kulübünün etkinliği iptal edildi?

Makul ve açık sebepler gösterilmeksizin aniden iptal edilen kulüp etkinliklerinin sayısı ise oldukça fazla. Her birinin içeriğinin haftalar öncesinde belli ve farklı olmasına rağmen İTÜ'ye nasıl bir uygunsuzluk teşkil ederek bu kadar kulüp etkinliğinin iptal edilmesi ise hem İTÜ öğrencilerinin hem de bu öğrencilerin oluşturduğu İTÜ Kulüplerinin merak konusu.

- Rock Kulübü

- Müzikal Kulübü

- Elektronik Müzik Kulübü

- HipHop ve Sokak Kültürü Kulübü

- Batı Müziği Kulübü

- Uzakdoğu Dilleri Kulübü

- Denizcilik Fakültesi Sosyal Etkinlikler Kulübü

- Jazz Blues Kulübü

- Arjantin Tango Kulübü

- A Capella Kulübü

- Elektronik Dans Müziği Kulübü

- Kutup Araştırmaları Kulübü

İTÜ asırlardır çağdaş, günümüzde değil

Sanata, müziğe ve dansa geçidin olmadığı bir yerde medeniyetin yükselemeyeceğini ve var olamayacağını, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle hatırlatmak isteriz. 

"Güzel sanatlarda muvaffak olmak, bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. Güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır." 

 

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Bilişim Personeli Mustafa Soysal vefat etti Enerji Enstitüsü Öğretim Üyesi Arş. Gör. Furkan Ulema hayatını kaybetti

Dikkat: İTÜ'de dersi geçme koşulunu sağlasanız bile geçemeyebilirsiniz

Uzaktan eğitimde Microsoft Teams dönemi

Irregular öğrenciler için yurtta kalma kısıtlaması

Dünya üniversite sıralamalarında İTÜ'den hızlı yükseliş

İTÜ'de yaz dönemi yurt sorunuyla başlıyor