8. Uluslararası İTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Kongresi

2001-2002 akademik yılından itibaren çalışmalarını sürdüren Moleküler Biyoloji ve Genetik Kulübü, bölüm öğrencileri başta olmak üzere Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında ilgili tüm üniversitelileri ortak bir platformda toplamak amacıyla her yıl uluslararası kongre düzenlemektedir.

Bu yıl 2-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 8.Uluslararası Moleküler Biyoloji ve Genetik Kongresi, gerek katılımcılar gerek konuşmacılar açısından oldukça ses getiren bir kongre oldu. İsmini sürekli olarak duyduğumuz, orada bulunma hayalini kurduğumuz üniversitelerden gelen, alanında ün yapmış konuşmacılar, oldukça iddialı ve bilim alanında popülerlik kazanmış konu seçimleri geçmiş yıllardan daha fazla katılımcının olmasını sağladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sunumlarda katılımcılar tüm salonu doldurdu. Cambridge, Oxford ve Queen Mary Üniversitesi gibi dünyaca ünlü üniversitelerden gelen konuşmacılar "kanser, ilaç keşfi, epigenetik, gen terapisi, nörobilim, kök hücre" konu başlıkları altında sunumlarını yaptılar. Sunumların ardından kongrenin son günü, teorik olarak öğrenilen bilgilerin pratiğe dökülebilmesi amacıyla workshoplar düzenlendi ve katılımcılara sertifika verildi.

 

Kongre ekibi planlı programlı bir şekilde tüm yıl boyunca sürdürdükleri disiplinli ve azimli çalışmalarının karşılığını, arttırdıkları bilimsel tecrübeler ve bilgi birikimleri, etkileşimde bulundukları bilim dünyası insanları ve edindikleri dostuklar ile fazlasıyla aldılar.

Umut Okulu 13. Umut yolculuğuna çıkıyor İTÜ Radyosu ile KSB anlaşmazlık yaşadı

İTÜ 250. Yıl Şenlikleri’nde sahne alacak isimler değişiyor mu?

MED adeta çöplüğe dönmüş durumda, peki neden?

İTÜ veterinerlik birimi beslenme gönüllülerini arıyor

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor