ABD ve Kanada’da Yaşayan İTÜ Mezunları Tek Çatı Altında Buluştu

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) mezun olup da ABD ve Kanada'da yaşayan İTÜ mezunları bir araya gelerek, dernek çatısı altında birleşti.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) mezun olup da ABD ve Kanada'da yaşayan İTÜ mezunları ABD ve Kanada Bölgeleri İTÜ Mezunları Derneği adıyla oluşturulan çatı altında bir araya geldi.

Türkiye'nin en eski seçkin ve en köklü üniversitelerinden birinin üyesi olmanın, haklı gururu iç inde olduklarını belirten Başkan Feray Girgin, topluma katkı sağlayan projelerin öncüsü olarak, sadece ülkenin değil, dünyanın kaderinde de rol oynamaya aday olduklarını dile getirdi. Özellikle Türkiye'nin milli gün ve bayramlarda etkin olarak çalışma yürüttüklerini ve burada da ülkenin tanınması açısından ciddi faaliyetler yaptıklarını da belirten Girgin, 2013'e dönük olarak yapacakları projeleri arasında, New York, New Jersey, Philadelphia, Florida gibi değişik eyaletlerde İTÜ'nun ve Türkiye'nin tanıtılmasına katkıda bulunacaklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu yıl mentörlük seminerleri düzenleyerek mesleklerinde lider pozisyonunda olan, İTÜ'lü mezunlarımızın, genç mezunlarımıza birikimlerini aktarıp, yol göstermelerini sağlamak istiyoruz. ABD'deki mezunlarımızla iletişim ağı kurmak ve database (MBS) oluşturmak da projelerimiz arasında yer alıyor."

ABD ve Kanada Bölgeleri İTÜ Mezunları Derneği adıyla oluşturulan derneğin amacı öncelikle İTÜ mezunlarını bir araya getirerek güç birliği oluşturmak ve Türkiye'nin tanıtımı için de çalışmalar yapmak.

İTÜ Desteğiyle Yapılan Türkiye'nin İlk Yerli Mini Haberleşme Uydusu Fırlatılacak Justin Bieber 2 Mayıs'ta İTÜ Stadyumunda

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi