Abluka'ya 'En iyi Film' ödülü geldi

Bir ödül daha kazanan Dr.Emin Alper İTÜ'yü tekrar gururlandırdı!

Fen-Edebiyat Fakültesi'nde İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde öğretim üyesi olan Dr.Emin Alper 14-19 Eylül tarihleri arasında Adana'da gerçekleşen Altın Koza Film Festivali'nde "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması" kategorisinde senaryosunu yazıp yönettiği Abluka filmi en iyi film ödülünü kazandırttı!

Son günlerde ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle açılış ve kapanış törenlerinin ve konserlerin iptal edilmesiyle birlikte festival kapsamında ödül alan filmler basın toplantısı ile açıklandı.

Abluka'nın bu ödüle layık görülmesi ise içinde yönetmen, senaryo yazarı, oyuncu ve müzisyenlerin yer aldığı jüri tarafından güncel ve yerel bir konuyu, evrensel bir bakış açısıyla, yetkin ve çarpıcı bir sinema diliyle anlattığı için şeklinde ifade edildi.

Film ise terör olaylarındaki artış ile güvenlik ablukasına alınan gecekondu mahallesindeki iki kardeşin paranoyalarla dolu olan yaşamını anlatıyor.

 Abluka filmi geçtiğimiz aylarda da 72.Venedik Film Festivali'nde dünyaca ünlü yönetmenlerle "Altın Aslan Ödülü" için yarışmıştı ve bu festivalde de Emin Alper "Jüri Özel Ödülü"nü kazanmıştı.

 Emin Alper'in 2003 ylından bu yana İTÜ'de akademisyenlik yapmasının yanında,profesyonel sinema kariyeriyle birlikte dergilerde yazarlık da yapıyor.

 Emin Alper’in sinema geçmişinde Mektup(2005) ve Rıfat(2006) kısa metrajlı filmler olarak, Tepenin Ardı(2012) ve Abluka da (2015) uzun metrajlı filmler olarak yer alıyor. Alper, Tepenin Ardı isimli filmi ile de 2012 yılında ulusal ve uluslararası alanda 32 ödül almıştı.

 İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü öğretim üyesi olan Emin Alper İTÜ'de Modernitenin Oluşumu, Modern Türkiye Tarihi, Dünya Tarihi dersleri vermeye devam etmektedir.

 

QS, gelişmekte olan Avrupa ve Orta Asya ülkeleri üniversiteleri sıralamasını açıkladı İTÜ'de YGA buluşması

Patent arenasında İTÜ: 2023 performansı ve rekabeti

İTÜ kız yurtlarındaki su sıkıntıları öğrencileri mağdur ediyor

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu