Bilal Necati
Son 180 günde 0 haber

Aramıza hoş geldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt için bilmen gereken her şey

Merhaba yeni İTÜ'lü! Zorlu geçen bir yılın ardından 2022 YKS tercih sonuçları açıklandı. Çok çalıştın, emek verdin; acısıyla tatlısıyla bir dönemi geride bıraktın ve sonunda belki de yıllardır hayalini kurduğun okuldasın. İTÜ; senin ilk tercihin olsa da olmasa da artık tüm bunları geride bırakıp hayatında yepyeni bir sayfa açmanın tam zamanı:) Tabi okula başlamdan önce yapman gerek bazı küçük işler daha var. Merak etme; kayıt aşamasında ihtiyacın olacak herşeyi senin için derledk :)

Nasıl kayıt yapacağım?

2022 YKS tercih sonuçlarıyla İTÜ lisans programlarına yerleşen öğrencilerin kayıtları yerleştikleri programa göre değişiyor. Aşağıdaki programlardan birine yerleşen öğrencilerin kayıtlarını 22 - 24 Ağustos 2022 tarihleri arasında E-devlet'ten online olarak yaptırması gerekiyor. E-devlet'ten kayıt yaptıracak öğrencilerin 24 Ağustos tarihine kadar elektronik kayıt işlemlerini tamamlayıp, kayıt olduklarını gösteren barkotlu çıktıyı alması gerekmektedir.

E-devlet'ten online kayıt yapılacak programlar:

Aşağıda belirtilen programlara YKS ile üniversitemize yerleşen aday öğrencilerin 22 - 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında https://www.sis.itu.edu.tr/onkayitlar/YKSKabul/Kabul/ web adresinden kesin kayıt işlemi yapılması gerekmektedir. 26 Ağustos 2022 Saat 23:59'a kadar kayıt işlemini yapmayan aday öğrenciler kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacağından kayıt işlemlerinizi belirtilen aralık arasında yapmaya dikkat edin. Kayıt işleminin tamamlanması için elektronik kayıt tamamlanmalı ve kaydın olduğunu gösteren barkodlu çıktı alınmalıdır.

E-devlet dışı İTÜ elektronik kayıt yapılacak programlar:Kayıt için gerekli belgeler:

E-devlet üzerinden kayıt yaptıracak öğrenciler için:

Elektronik kayıt işlemlerini tamamlayıp,kayıt olduklarını gösteren barkotlu çıktıyı aldıktan sonra kayıt işlemleri tamamlanmış olacaktır. Öğrencilerin aşağıdaki belgeleri 10-21 Ekim tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim etmesi gerekmektedir:
  1. E-devletten kayıt yapıldığını gösterir barkotlu belge (E-devlet'ten alınacaktır.)
  2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  3. 4 adet 4.5 x 6 cm boyutunda vesikalık fotoğraf (fotoğraflar son altı ayda çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.) 

E-devlet dışı İTÜ Elektronik Kayıt yaptıracak öğrenciler için:

Kesin kayıt sırasında elektronik ortamda yüklenmiş belgelerin aslı ile 4 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf 18-22 Ekim tarihleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilecektir. Konuya ilişkin açıklama belge teslim tarihlerinden önce İTÜ Öğrenci Bilgi Sistemi (ÖBS) üzerinden ilan edilecektir.
Kesin Kayıt İşlemi İçin PDF Olarak Yüklenecek Belgeler:
  1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  2. Öğrenim ücretinin ödendiğine dair dekont (UOLP-Uluslararası Ortak Lisans Programları Öğrencileri İçindir. Vakıf Bankası şubelerine 22 - 26 Ağustos 2022 tarihleri arasında tarihleri arasında öğrenci numarası belirtilerek yatırılacaktır.Ücret listesi için tıklayınız.)
  3. Denizcilik Fakültesinin programlarına kayıt olacak öğrenciler için Gemi Adamları Sağlık Yoklama Belgesi (Detaylı bilgi için tıklayınız.
  4. İTÜ-KKTC programlarına kayıt olacak öğrenciler için öğrenim ücreti yatırdığına dair dekont (Öğrenim ücretleri için tıklayınız.)
  5. İTÜ-KKTC Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği programlarına kayıt olacak öğrenciler için Gemi Adamı Olur Raporu

Peki ya öğrenci kartım, İTÜ Kullanıcı Hesabı'm vs?

İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (BİDB) tarafından sunulan bilişim hizmetlerinden yararlanmak için İTÜ Kullanıcı Hesabı ve İTÜ Kimlik Kartı ile ilgili işlemlerini bu yıl İTÜ/Portal Hoşgeldiniz arayüzü üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilecek. Öğrenciler, İTÜ'ye kesin kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra E-Devlet hesabı ile İTÜ/Portal uygulamasına giriş yaptıklarında otomatik olarak "Hoşgeldiniz Uygulaması"na yönlendirilecek. Bu uygulama üzerinden kendileri için tanımlanmış olan İTÜ Kullanıcı Hesabı'nın şifre belirleme işlemlerini gerçekleştirebilecek, mobil telefon bilgilerini tanımlayarak şifrelerini daha sonra unutmaları durumunda kolayca yenileyebilecek. İTÜ Kimlik Kartı'nın basım tercihini de bu sistem üzerinden yapabilecek.

Öğrenci numaramı ve PIN kodumu nasıl öğreneceğim?

PIN kodunuz doğum tarihinizin 6 haneli sayı şeklinde yazımıdır. Örneğin 16 Haziran 2004'de doğan birinin PIN kodu 160604'dür. Öğrenci numaranızı ve varsayılan PIN'inizi ise bu adres üzerinden TC Kimlik Numaranız ve doğum tarihinizi girerek öğrenebilirsiniz. ÖBS'nin yeni öğrenci kayıt rehberine ise bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz.,

Kayıt ücreti var mı?

2012 yılından itibaren harç ücretleri kaldırılmış olup UOLP programları dışında kayıtta herhangi bir ücret alınmayacaktır.

  • UOLP programları öğrenim ücretlerini bu adres üzerinden öğrenebilirsiniz
  • UOLP, KKTC ve Denizcilik Fakültesi programlarının kayıt prosedürlerini bu adres üzerinden öğrenebilirsiniz

İngilizce Yeterlilik Sınavı (Proficiency) nedir?

Hazırlık okumayı isteyen öğrencilerin, Hazırlık eğitimi boyunca okuyacağı sınıf kurunu belirlemek için Düzey Belirleme Sınavı'na girmesi gerekiyor. Düzey Belirleme Sınavı için herhangi bir kayıt yapılmayacak olup, sınav 12 Eylül tarihlerinde yüzyüze olarak gerçekleştirilecek. Bu sınavın detayları için bu adres üzerinden duyuruları takip ediniz.
 
Hazırlığı atlamak isteyen öğrencilerin "İngilizce Yeterlilik Sınavı" olan Proficiency'ye girmesi ve yeterli puanı alması gerekecek. Bu sınavın kayıtları 3-4 Eylül (Saat 17:00'ye kadar) tarihlerinde yapılabilecek. Sınav ise 7-9 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Proficiency'nin detayları için bu adres üzerinden duyuruları takip edebilirsiniz

Yurt ve burs başvurularımı nasıl yapacağım?

Yurt ve burs başvuruları ve duyurularını bu adres üzerinden takip edebilirsiniz. 

Ve son olarak İTÜ ile ilgili her şey için bizi takip etmeyi unutmayın! :) 

 
arı24 Twitter sayfası https://twitter.com/ari24sosyal
 
arı24 Instagram hesabı için https://www.instagram.com/ari24sosyal/?hl=tr
 
İTÜ Sosyal'e üye olmak için https://www.facebook.com/groups/itusosyal
 
YÖK'ten Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği tercih edenlere burs Rektör Koyuncu'dan sosyal medyada engel operasyonu

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi