Ege
Son 180 günde 0 haber

Arı Mola, 'İTÜ Öğrenci Tasarım ve Prototip Merkezi'ne dönüşüyor

İTÜ Maslak Kampüsü'nde bulunan, 2019 bahar döneminin hemen hemen en başında kapanan Arı Mola yenileniyor.

26 Eylül 2019 İstanbul Depremi'nden dolayı hasar gören KSB'nin kapatılmasıyla birçok kulüp ve takım açıkta kalmış ve zor zamanlar yaşamıştı. Arı Mola artık öğrenci kulüplerinin ve proje takımlarının çalışmalarını, toplantılarını ve faaliyetlerini gerçekleştirebileceği bir merkez haline gelecek. Geçtiğimiz dönemlerde kapalı olan Arı Mola’nın yenilendikten sonraki açılma tarihi ise henüz belirli değil.

Kampüsteki yeme-içme-sosyalleşme mekanları azalıyor

Her ne kadar pandemi sebebiyle göz ardı edilen bir sorun haline gelmiş olsa da, İşletme Fakültesi'nin Maslak Kampüsü'ne taşınması, Dolunay Cafe ve Arı Mola'nın kapanması ve artan kontenjanlar gibi sebeplerle son zamanlarda Maslak Kampüsü'nde mekanlarda oturacak yer bulamama, genel kalitede düşüş ve aşırı pahalılık gibi sorunlar baş göstermişti. Arı Mola'nın kalıcı olarak öğrenci kulüpleri ve proje takımlarına devredilmesi öğrenci yararına yapılan bir eylem olurken İTÜ'nün Arı Mola yerine yeni bir yeme-içme-sosyalleşme tesisi yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor.

İTÜ'lü Öğretim Üyeleri'nden Boğaziçi Protestoları'na destek İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu'dan YÖK Anadolu Projesi tepkilerine cevap geldi

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi