Eren
Son 180 günde 0 haber

Depremde hasar gören KSB kapatıldı

26 Eylül Perşembe günü meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde zarar gördüğü belirtilen Kültür Sanat Birliği binası (KSB) kapatıldı. Dışarıdan herhangi bir hasar görünmese de binanın etrafı çevrildi ve girişleri kapatıldı. KSB'de bulunan odaları kullanan kulüplerin ise ne yapacakları henüz bilinmiyor.

Kulüpler odasız kaldı

İçinde barındırdığı 380 kişilik büyük salonu, 90 kişilik küçük salonu, kulüp odaları, sergi alanları ve toplantı odaları ile İTÜ'lülere hizmet veren binanın kapatılması zaten yer bulma konusunda sıkıntı çeken pek çok kulüp için sıkıntı oluşturuyor.

KSB'nin beklenmedik bir deprem hasarı sebebiyle kapatılması pek çok kulübün tanışma toplantılarında mekan sıkıntısı yaşamasına ve toplantı tarihlerini ileri bir tarihe taşımasına sebep oldu. Yaşanan sıkıntılara rağmen henüz İTÜ’lü yetkililerden binanın durumuna dair bir açıklama veya içerisinde barındırdığı salonların muadili olarak gösterilecek toplantı alanlarına dair bir duyuru yapılmadı.

Kulüp odalarının da bulunduğu KSB'nin kapatılmasıyla pek çok kulüp odasız kaldı. Kulüplere toplantıları veya çalışmaları için kullanmaları adına henüz başka bir yer tayin edilmedi.

Binaların sağlamlığı sorgulandı

KSB’nin henüz geçici olarak mı veya kalıcı olarak mı kapatıldığına dair yetkili kaynaklardan yapılmış bir açıklama bulunmamakla beraber 36 bini aşan öğrenci sayısı ile İTÜ'nün en büyük ve kalabalık kampüsü olan Ayazağa kampüsündeki bir binanın 5.8 büyüklüğündeki ortalama bir depremden gördüğü hasar öğrencilerin akıllarında binaların güvenilirliğine dair soru işaretleri oluşturdu.

Deprem nedeniyle kulüpler açıkta kaldı İTÜ'ye 21 yeni aşçı alınacak

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi