ARIGE döneme başarıyla başladı

İTÜ Arı Teknoloji Geliştirme Kulübü, Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Kulübü MUFE Robotics tarafından bu sene ilki düzenlenen 1. Uluslararası Marmara Robot Olimpiyatları’ndan derecelerle döndü.

İki gün süren etkinlik “Ateşli Labirent”, “Bayrak Yarışı”, “Robotenis” gibi birçok farklı kategoride yarışmaya ev sahipliği yaptı. Yarışmanın en ilgi çeken kategorilerinden biri de “İstanbul’un Fethi” isimli senaryo kategorisiydi. ARIGE kulübünün birinciliği “Kenan Komutan” isimli robotuyla elde ettiği kategoride, robotlar suda ve karada yarıştı. İstanbul’un fethinin bir benzetmesi olarak hazırlanan yarışma pistini başarıyla tamamlayabilen tek robot olan “Kenan Komutan”, aynı zamanda başarılı isim seçimi ve tasarımıyla jüri özel ödülünün de sahibi oldu. Bu başarıyla ARIGE, bu sene katıldığı iki yarışmadan 3 birincilik 1 ikicilik ve 1 üçüncülükle 5 derece elde etmiş oldu. 

İTÜ ARIGE Kimdir?

Tam adıyla ARI Teknoloji Geliştirme Kulübü, 2013 yılında Elektrik Elektronik Fakültesi bünyesinde kurulan bir uzmanlık kulübüdür. Mekanik, elektronik ve yazılımsal projelerde çalışmaya hevesli öğrenciler tarafından kurulan ARIGE, kurulduğu günden bugüne İTÜ’yü ulusal ve uluslararası platformlarda başarıyla temsil ederek 2 sene içerisinde 2si uluslararası olmak üzere 11 derece elde etti.

Avrupa'nın en iyi mühendisi sen olabilirsin Türk Hava Yolları'ndan öğrencilere müjde

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor