Dilara Sinem
Son 180 günde 1 haber

arıSanat: İstanbul’da gezilecek ücretsiz 8 sergi

Sanat sezonuna hızlıca giriş yapan çağdaş sanat dünyası, İstanbul’da kaçırılmayacak sergiler sunuyor. Sanatseverlerin merakla beklediği sergilerden “Peki hangisini görmeliyim?” dediği, sizin de hep ortamda bahsedilen o sergilerden kimin nasıl haberdar olduğunu merak ettiğiniz sergileri sizler için derledik.


İstanbul

Türkiye'deki grafitti sanatının temellerini oluşturan Tunç “Turbo” Dindaş, sıra dışı eserlerinin motivasyonunu kentten, İstanbul’dan, Hip Hop’tan, geçmişten günümüze aklımızda kalan izlerden alıp duvarlardan inip bu kez kağıtlarla karşımıza çıkıyor. Sergi Briefyart'ta sanatseverlerle buluşuyor.

Tarih/Konum: 12 Kasım 2022'ye kadar | Brieflyart/Gümüşsuyu

*Pazartesi hariç


İsmi Lazım Değil

İsmi Lazım Değil sergisi, bilinmezin büyüleyici ve tekinsiz oluşuna odaklanıyor. Bizans Dönemi'nden günümüze uzanan tarihsel ve kültürel miraslardan esinlenerek; biçimlerin, inançların ve temsillerin insanlık tarihi boyunca nasıl var olduğunu ve dönüşümünü sergiliyor.

Tarih/Konum:11 Aralık 2022'ye kadar | Abdülmecit Efendi Köşkü/Üsküdar

*Pazartesi hariç


Artweeks

7.si düzenlenen Artweeks; çeşitli galeriler, koleksiyoner sergileri ve bağımsız sanatçıların eserlerini bir araya getiriyor.

Tarih/konum: 13 Kasım’a kadar | Akaretler/Beşiktaş

*10 Kasım’da kapalı


Umutsuz Bekleyiş

2015 ve 2022 yılları arasında Japonya ve Türkiye’de yaşayan sanatçı, deneyimlerinin kapsadığı duygusal izlerin sergisini oluşturuyor. Doğal yaşamına tanıklık eden hayali alanlar ve bu alanlardaki yalnızlık hissinin yarattığı gerilime odaklanıyor. Sergi, şahsi yalnızlığı, yalnızlığın görünürlüğü ve sosyal döngü içerisinde dışarıdan gözlemci olma durumuna dikkat çekerken; izole olma, aidiyetsizlik, kısıtlılık ve ruh sağlığının hali üzerine dikkat çekici envanterler Bozlu Art Project'le beraber ortaya koyuyor.

Tarih/konum: 5 Kasım 2022'ye kadar | Bozlu Art Project/Şişli

*Pazar-pazartesi hariç


İmgelerin Yeni Grameri

Çeşitli sanatçıların eserlerinin yer aldığı bu sergi, adını Werner Herzıg’un 1980 yılında verdiği röportajından alıyor. Aynı zamanda Herzog’un 2005 yılında Grizzly Man isimli belgeselinden, yeni materyalizm düşüncesinin “belirsizlik, rastlantısallık, temsil dışılık” argümanlarından da ilham alıyor.

Tarih/konum: 27 Kasım 2022’ye kadar | Mixer/Karaköy

*Pazar-pazartesi hariç


Istanbul Calling

Heykel sergisi olan İstanbul Calling, 4 sanatçının eserlerini içeriyor. 3 sanatçının eserleri ilk defa Türkiye'de yayınlanıyor.

Tarih/konum: 26 Kasım 2022'ye kadar | SODA/Şişli


Ben Kimse. Sen de mi kimsesin?

Vitrine bile taşan bu sergi; yüzyıllar boyunca beden, var oluş, yok oluş, kimlik, cinsiyet ile özdeşleştirilen yüz, ayna, gölge, iz gibi öğelere farklı bir açıdan değiniyor.

Tarih/konum: 12 Şubat 2023'e kadar | Meşher/Taksim

*Pazartesi hariç 


Foodprint [Gıda İzinin Peşinden]

Anemon Productions ve Goethe-Institut iş birliği ile düzenlenen sergi, 6 fotoğraf sanatçısının tasarruf, yaratıcılık, paylaşım ve mevsimsellik temaları kapsamında asırlık yemek geleneğini canlandıran çalışmalarını temel alıyor. Sürdürülebilirlik, kimlik, aile, topluluk, yemek pişirme, çiftçilik, sağlık ve yaratıcılık gibi çeşitli konuların üzerinde duran sanatçılar, bu süreçte içerisinde çektikleri fotoğraflarla, yoksulluk ve açlığın izlerini taşımasına rağmen en sağlıklı ve sürdürülebilir beslenme biçimine sahip Akdeniz coğrafyasının geçmişiyle bugünün arasındaki bağlantıları sergilemeyi amaçladı.

Tarih/konum: 4 Aralık 2022’ye kadar | Salt Beyoğlu/Şişhane

*Pazartesi hariç

arıSpor: 1-6 Kasım spor takvimi İTÜ Vakıftepe Restoran'ın akıbeti hala belli değil

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi