Baymak'tan İTÜ'ye toprak kaynaklı ısı pompası projesi desteği

Isıtma-soğutma sektörünün önde gelen firmalarından Baymak, İstanbul Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü'nde yürütülen ‘toprak kaynaklı ısı pompası projesi'ne destek verdi. 

Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, projeye destek vermelerinin temel amacının; ısı pompalarının yaygınlaşmanın önündeki engelleri kaldırmak olduğunu söyledi. Yanlış toprak altı uygulamalarının önüne geçerek verimsiz ve pahalı ürünlerin Türkiye'ye ithal edilmesi önlemek adına yardım ettiklerini belirten Akdoğan, konuyla ilgili şu bilgileri verdi. 



"Baymak ve İTÜ'nün gerçekleştirmiş olduğu bu ortak çalışma sanayi kuruluşları ve üniversitelerin ortak projelerde bir araya gelmesinin ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Toprak kaynaklı ısı pompalarının üretilmesi ve doğru bir uygulamanın yapılması ısı pompalarının ülkemizde hızla yaygınlaşmasının önünü açarak ülke ekonomisine ve enerji kaynaklarının yönetimine önemli kazançlar sağlayacaktır. Elektrik enerjisinin yaygın olarak fosil yakıtlı santrallerde üretildiği ülkemiz koşullarında aynı ısıtma ve soğutma etkisinin daha az fosil yakıt tüketilerek sağlanması, emisyonları azaltarak çevreye de olumlu katkı sağlayacaktır. Baymak olarak desteklediğimiz bu çalışma ile doğalgaza bağımlılığın azaltılmasını, doğalgaza göre aynı ısıtma gereksinimi için yüzde 40 daha ucuza ısınabilmeyi hedefliyoruz." 


Cihan

ITU.EDU.TR Sizlerin Fikirleriyle Tasarlanıyor İTÜ İMK LC WAIKIKI Sosyal Medya Ödülleri Sahiplerini Buldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor