Bi' acayip mezuniyet töreni

Yeni mezunların heyecanla beklediği ve yeni hayatlarına resmi olarak adım attıkları 2016 İTÜ lisans mezuniyet töreni,mezun ve ailelerinin İTÜ Stadyumu'na alınmasından sonra tüm enerjisi ile başladı.

İTÜ Devlet Konservatuvarı ses eğitiminden mezun olan Simge Sağın'ın konser verdiği tören, Ziya Kürküt ve Ayşegül Aral'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Rektör konuşmasına protesto

Yeni mezunlarımızın, rektör Mehmet Karaca'nın konuşması esnasında arkalarını dönerek tepki göstermesi 2016 lisans mezuniyet damgasını vuran anlardan biri oldu. Geçtiğimiz seneki mezuniyet törenlerinde de rektör konuşması sırasında öğrenciler arkasını dönerek, rektörü ıslıklayarak tepkilerini göstermişti.

Sistem bozuldu, elektrikler kesildi

Törene damgasını vuran anlardan biri de fakültelerin teker teker sahneye alındığı esnada sistemin bozulması oldu. Maden Fakültesi'nin sahnede olduğu esnada sahnedeki ekran sistemi kapandı. Bu süre zarfında Maden Fakültesi 2016 mezunları sahnede beklerken; sıradaki fakülteler ve mezun aileleri de ayakta beklemek zorunda kaldı.

Olaylar bunlarla da son bulmadı. Konservatuvar mezunları sahneden geçerken elektrikler kesildi ve tüm stadyum karanlığa büründü.

Son 3, 2, 1...

Fakültelerin hepsi sahneye alındıktan sonra tüm yeni mezunlarımız keplerin havaya atılması için geri saydı. 

Keplerin havaya atılmasından sonra tören resmi olarak son buldu. Mezunlarımız, arkadaşları ve aileleri ile birlikte fotoğraflarını çekilerek bu anlarını ölümsüzleştirdi.

Rektörlük "Öğrenciler düzenliyor" balonunu bir kere daha tekrarladı

Aylardır mezuniyet törenini öğrenciler düzenliyor şeklinde lanse eden İTÜ Rektörlüğü'nün aksine, öğrencilerin sadece saha görevlisi olarak kullanıldığı ise gözlerden kaçmadı. Rektörlük geçen seneki mezuniyet töreni için de aynı yalanı söyleyip, öğrencileri yalnızca iş gücü olarak kullanmıştı.

İTÜ24 ailesi olarak tüm yeni mezunlarımıza hayatlarında başarılar diliyoruz.

Güvenlik nedeni ile durdurulan İTÜ girişleri normale döndü Makine Fakültesi'ne çok amaçlı yeni laboratuvar

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi