Cem Yılmaz İTÜ'ye geldi ortalık karıştı

Doğuş Grubu'nun düzenlediği "Bugün Günlerden Yarın" etkinliği kapsamında İTÜ'ye gelen Cem Yılmaz'a tepki gösteren Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kural ve bazı öğrencilerin SDKM'ye girme girişimi görevlilerce engellendi. 

Cem Yılmaz ile davalık olan Orhan KURAL etkinliğe giremedi

Öğrencileriyle birlikte SDKM'ye gelen Orhan Kural'ın salona girişine etkinliğin sadece öğrenciler için olduğu gerekçesiyle izin verilmedi. Girişine izin verilmemesi üzerine Kural; "Burası hala İstanbul Teknik Üniversitesi'nin malı, Cem Yılmaz'ın değil, Doğuş Holding'in değil. Ben bu üniversiteye 44 yılımı verdim. Üniversiteme gireceğim."  diyerek görevlilere tepki gösterdi.

Orhan Kural, etkinliği düzenleyen Doğuş Grubu'nu da eleştirirken, "Buraya çıkıyor diye Cem Yılmaz'a kaç para verdiniz,  bunun vergisini verdiniz mi? Bu zamana kadar üniversitemde bir çocuğa burs verdiniz mi?" dedi.

44 yıldır İTÜ için çalıştığını vurgulayan Prof. Dr. Kural, "Ben gece yarılarına kadar bu üniversite için çalışıyorum, Cem Yılmaz için değil. Cem Yılmaz bir tane daha Jaguar alsın, daha çok sigara içsin, ağzında purosuyla barlarda gezsin diye değil." diyerek tepkisini sürdürürken, etkinlik için harcanan parayı işaret ederek okulun beslenme ve barınma gibi eksiklerine de vurgu yaptı.   

Sigara ve alkol gibi alışkanlıklara karşı verdiği mücadeleyle bilinen Orhan Kural, Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" filminde uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirdiği gerekçesiyle 2014 yılında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. 

Orhan Kural'ın tepkisi:

 

 Etkinlik öncesi Cem Yılmaz sırası:

Cem Yılmaz geldi, SDKM doldu taştı.

Çevreci kahramanlar İTÜ'de ödüllendirildi İTÜ Astronomi Kulübü NASA'ya adım attı

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor