Danone yöneticileri İTÜ’de Öğrencilerle Biraraya Geldi!

Danone yöneticileri İTÜ’de Öğrencilerle Biraraya Geldi!

İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü tarafından 21 Nisan 2014 tarihinde düzenlenen Danone ile Sektörün içinden etkinliği İTÜ Maçka Kampüsü’nde gerçekleşti.

Programında eğitim, oturumlar, vaka analizi yarışması ve fabrika gezisi bölümleri içeren etkinlik gün boyunca katılımcılara ve konuşmacılara keyifli anlar yaşattı.

Yüzlerce başvuru arasından CV elemesi ile Türkiye’nin en gözde üniversitelerinden seçilen 30 özel katılımcı, Danone’u  daha yakından tanıma, kendini keşfettirip staj şansı yakalama fırsatına erişti.

Organizyon ilk olarak Platform Akademi eğitmeni Kerem Çalıcıoğlu’nun ‘’Satış Teknikleri’’ oturumuyla başladı. İlk satış tecrübesini 6 yaşında yaşadığını anlatan Çalıcıoğlu, müşteri tiplerini ve yönelimlerini açıkladı, müşterinin karakteri analizinin satışta en kritik nokta olduğuna değindi. Çalıcıoğlu’nun “Ben sizin müşterinizim ve bana ‘hava’ satmak istiyorsunuz. Havaya para vermek için beni ikna edebilen, satışçı olabilmeye başlamış demektir.”  sözlerinin ardından sahneye çıkan öğrencilerin Çalıoğlu’nu ikna etmeye çalıştığı sıralarda eğlenceli, bir o kadar da öğretici anlar yaşandı. 

Kerem Çalıcıoğlu’nun keyifli sunumunun ardından ikinci oturum Danone İnsan Kaynakları Uzmanı İdil Alkan’nın katılımıyla gerçekleşti.  Önce kısaca Danone’u tanıtan Alkan, sonrasında iş başvuru süreçlerinde en sık yapılan yanlışlardan bahsetti. “Sayfalarca CV doldurmak yapılabilecek en büyük yanlışlardan biridir. Bu size fayda değil aksine zarar getirir” diyen Alkan, CV hazırlama, mülakat gibi konularda katılımcılara önerilerde bulundu.

Oturumlar ve öğle arasından sonra Danone Ticari Pazarlama Kategori Müdürü Elif Ulutaş katılımcılarla bir araya geldi.  Herkesle birebir tanıştıktan sonra vaka analizinin konusu olan vakayı tanıtan Elif Ulutaş, kısaca rakiplerden ve iş hacminden bahsetti. Çözüm sırasında izlenmesi gereken yollarla ilgili fikirler verdi. Açıklamaların ardından katılımcılar özel bir bilgisayar programıyla rastgele 5 gruba bölündü ve vaka çözümüne başlandı.

Çözümlerden sonra gruplar sırayla jüri karşısına geçti, vaka hakkında fikirlerini belirtip çözüm önerilerini sundular.

Gerek katılımcılar gerek konuşmacılar tarafından oldukça verimli geçen Sektörün İçinden etkinliği İTÜ EMK tarafından her sene düzenleniyor. Mayıs ayında yapılması planlanan sıradaki Sektörün İçinden özellikle üniversite öğrencileri tarafından şimdiden heyecanla bekleniyor.

Vegan Öğrencilerden Yemekhane Eylemi Metro Giriş Kapısı Açıldı

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi