Emine Erdoğan İTÜ'ye geldi, Gümüşsuyu yurdu boşaltıldı

İTÜ öncülüğündeki Türkiye’nin ilklerine bugün bir yenisi daha eklendi. "Engelliler İçin Tekstil Tasarım Merkezi"nin açılışı Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi'nin bulunduğu Gümüşsuyu Yerleşkesi’nde yapıldı. Emine Erdoğan’ın katılacağı açılış için sabah saatlerinde Gümüşsuyu Taşkışla arasındaki yolda polislerle güvenlik önemleri arttırıldı. Taksim metro çıkışından itibaren her türlü ihtimale karşı öğrenciler kontrol edildi, çantaları arandı. Buna ek olarak konservatuar öğrencilerinin enstrüman çantalarına da bakıldı. Okul içinde de alınan güvenlik önlemleri oldukça fazlaydı. Yurtlarda böcek ilaçlaması sebep gösterilerek sabahın  erken saatlerinde uyuyan öğrenciler uyandırılarak yurtlar boşaltıldı. 

Otopark ERDOĞAN’ın aracı dışında kullanıma kapatıldı ve X-ray kuruldu. 

Fakülteye öğrenci girişlerine öğrenci kimliği  kontrolününün ardından çanta araması yapıldıktan sonra izin verildi. Yerleşkenin içerisindeki sivil polis ve güvenlik sayısının öğrencilerden fazla olduğu gözlemlendi. Emine ERDOĞAN’ın bulunduğu taraftaki amfilerde dersler iptal edilerek başka sınıflara alındı. Yemekhanenin altına yeni yapılan tekstil labarotuvarlarında dersi olanların da geçiş kapalı olduğu için deneyleri aksadı.

Bir yandan da Uçaklı Bahçe’de başta Güney Doğan olmak üzere tüm Ankara’da kaybettiklerimizi anma amacıyla düzenlenen etkinlik, Emine ERDOĞAN’ın  İTÜ’ye gelmesiyle boyut değiştirdi. 

Öğrenciler tarafından hazırlanıp kütüphaneden sarkıtılan ozalit fakülte önündeki korumalar tarafından uzunca bir süre fark edilmedi.

Kütüphaneden sonra kantine ozaliti asan öğrenciler tarafından ses çıkarma eylemi yapıldı. İTÜ içinde normal şartlarda en ufak bir hareketlilikte anında olay yerine müdahe edilmesine rağmen ses çıkarma eylemi yapan öğrencilere sivil polisler ve güvenlikler tarafından bir müdahelede bulunulmadı.

Yemekhane balkonuna ise İTÜ rektörü Mehmet KARACA ile Tekstil Mühendisliği bölümü öğretim üyesi ÖSYM Başkanı Ali DEMİR’in de katıldığı Tekstil Tasarım Merkezi'nin açılış kokteyli için özel büyük br çadır kuruldu. Öğle yemeği saatine denk gelen kokteylde yemekhane kapılarının açılması icin ERDOĞAN'ın gitmesi beklendi. Mehmet KARACA'nın protesto edilmesi ile devam eden eylem güvenliklerin dağılmasının ardından olaysız bir şekilde son buldu.

 

 

Başka Peron'un 8. sayısı çıktı FEB Merdivenleri tekrar rengarenk

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti