Ege
Son 180 günde 0 haber

Erasmus skandalının gelişim süreci ve son durum

2021-2022 sonbahar öğretim dönemi neredeyse başlamak üzere, fakat Erasmus öğrencileri için sağlanacak olan hibe desteği ile ilgili kriz hala çözülebilmiş değil. Erasmus'a giden öğrencileri Avrupa'nın ortasında parasız bırakan ya da gidecek öğrencileri parasız gönderecek olan bu skandalın geçmişi ise çelişkilerle dolu. 

28 Ocak - Erasmus takvimi yayınlandı: 2021-2022 dönemi Erasmus programına katılmak isteyen öğrenciler için gerekli bilgilerin olduğu yol takvimi Erasmus Ofisi tarafından 28 Ocak 2021 tarihinde paylaşılmıştı. Yapılan duyuruda öğrencilere verilecek hibe miktarı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

23 Mart - Hibelerde değişiklik olabilir duyurusu paylaşıldı: Ardından Erasmus Ofisi tarafından 23 Mart 2021 tarihinde paylaşılan duyuruda öğrencilere verilecek hibe miktarında değişiklik olabileceği duyurusu paylaşıldı.

Yaz dönemi - 4 ya da 8 aylık hibe verileceği belgelendi: Yapılan duyuruların ardından yaz başlangıcında kabul alan öğrencilere, içinde verilecek olan hibe miktarının da paylaşıldığı Erasmus Kabul Belgesi gönderildi. Bu gönderilen belgede ise hibe miktarı değişiminden bahsedilmiyor ve tek dönem giden öğrencilerin en fazla 4 ay, iki dönem giden öğrencilerin ise en fazla 8 ay hibe alacağı belirtildi.

Erasmus Kabul Belgesi:

24 Eylül - Eksik hibe verileceği duyuruldu: Bu gelişmelerin ardından 24 Eylül 2021 tarihinde Erasmus Ofisi tarafından yeni bir duyuru paylaşıldı. Yapılan duyuruda verilecek olan hibe miktarı ile ilgili neredeyse son dakika yapılan değişiklikler dikkat çekti. Türkiye Ulusal Ajansı'nın internet sitesinde yer alan, öğrencilerin en az 3 ay hibelendirilmesi gerektiğini belirten yönetmeliğe aykırı bir biçimde sadece 2,5 aylık hibe verileceği duyuruldu.

24 Eylül tarihli duyuru:

27 Eylül - İTÜ, "Biz uyarmıştık" dedi: Günümüze gelecek olursak, Erasmus Ofisi 27 Eylül 2021 tarihinde bir duyuru paylaştı. Yapılan duyuruda öğrencilerin süreç içerisinde hibe miktarları üzerinde yapılabilecek olan değişimler hakkında önceden bilgilendirdiği belirtildi. Ancak hibe miktarında yapılmış olan değişiklikleri göz önünde bulundurduğumuzda görüleceği üzere, Erasmus Ofisi tarafından durumun ciddiyeti belirtmeyen, hibeler konusunda birbiriyle çelişen ve durumu git gide belirsizleştiren duyurular paylaşılmıştı. Bununla beraber hibe değişikliği ile ilgili yapılan duyurularda verilecek olan hibe miktarı belirtilmemişti.

Erasmus kabul mektubunda sözü geçen hibe miktarı ile 24 Eylül tarihinde yapılan duyuruda sözü geçen hibe miktarı arasındaki uçurum, Erasmus Ofisinin durumu iyi yönetmiş olup olmadığını açıklar nitelikte. 

İTÜ Yemekhanesi'nde kahvaltının fiyatı belli oldu Vadi Yurtları Yemekhanesi yeniden açılıyor

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor