Yusuf Tolunay
Son 180 günde 0 haber

#EvdeKal; eğitim ve eğlenceden uzak kalma

Dünyamızın Covid-19 Pandemisi ile mücadele ettiği ve geniş çaplı karantinaların uygulandığı şu günlerde birçok kurum ve organizasyon karantina sürecinde eğitimlerini ve kaynaklarını ücretsiz hale getirerek online erişime açmış bulunmakta. Biz de arı24 olarak, uzaktan eğitimden arta kalan vakitlerinizde evden online olarak katılabiliceğiniz kurslar ve etkinlikleri sizler için derledik. 

Online eğitimler

Mühendislikten sanata ve hatta sosyal medya pazarlamasına kadar birçok farklı konuda kurslara internet üzerinden erişmek ve katılım sağlamak mümkün. Karantina sürecinde kimi platform kurslarını tamamen ücretsiz hale getirirken kimi platform ise büyük oranlarda indirime gitmeyi tercih etti. Bu platformalardan biri olan coursera, eğitimlerinden bazılarını tamamen ücretsiz hale getirdi. Makine öğrenmesinden sosyal psikolojiye kadar birçok farklı alanda kursa buraya basarak erişebilirsiniz.

Online eğitimlerini ücretsiz hale getirmeyen ama büyük oranda indirim yapan platformlardan biri ise Udemy. Pek çok türde eğitimi bünyesinde barındıran bu platform sizlere çok geniş bir eğitim yalpazesi sunmakta. İndirimli eğitimlere buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek bir diğer online eğitim platformu ise Open Culture. Farklı üniversitelerden 1500'e yakın ücretsiz online kursa bu platform üzerinden ücretsiz şekilde erişebilirsiniz.

Birçoğumuzun aşina olduğu Ted-Edonline platform üzerinden girişimcilik, iş yönetimi ve kişisel gelişim gibi konuların da içinde bulunduğu farklı alanlarda eğitimleri, konferansları ve etkinliği sizlerin erişimine sunuyor.

Erişime açık akademik yayınlar

Uzaktan eğitim sürecine başlanması ile birlikte dersler, ödevler ve bitirme tezleri başta olmak üzere pek çok farklı konuda ihtiyaç duyduğumuz akademik yayınlar karantina sürecinde kampüs dışından da kolay şekilde ulaşılabilecek bir duruma getirildi. İTÜ Kütüphanesi web sayfasından yapılan duyuruda kampüs dışandan erişime açık kaynaklar ve bu kaynakların erişim linkleri listelendi.  Akademik makaleler ve süreli yayınların da içinde bulunduğu bu platformların tamamına İTÜ Kütüphanesi resmi web sitesinden, buraya basarak erişebilirsiniz.

Online Etkinlikler

Karantina sürecinde konser ve konferans gibi birçok etkinlik dijital platformlara taşınmış durumda. Evinizden erişim sağlayıp keyifli vakit geçirebileceğiniz etkinliklerin yayınlandığı bazı dijital platformların başında The Social Distancing Festival geliyor. Etkinlik takvimine ve önceki etkinliklerin videolarına buraya basarak erişebilirsiniz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan #SosyalMisafir Platformu da birçok etkinliği sizlerin evine taşıyor. Her gün farklı sanatçıların konuk olduğu platforma sizler de izleyici olarak katılabilirsiniz. Etkinlikler İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi twitter hesabı üzerinden de paylaşılmakta.

220 binden fazla canlı müzik ve konser yayınına ev sahipliği yapan Live Music Archive dersler ve ödevlerden bunalanlar için evde eğlenceli vakit geçirme olanağı sunmakta.

Evden gezebileceğiniz müzeler

Eğitimler ve kurslardan bunaldığınız zaman evden gezip keşfedebileceğiniz, size bir tıklama uzakta olan birçok müze bulunmakta. Karantina sürecinde sanal tura açılan dünyaca ünlü müzeleri keşfederek tarih ve sanata bir nebze de olsa doyabilir ve kaliteli zaman geçirebilirsiniz. Online gezebileceğiniz ünlü müzelerin başında Louvre Müzesi geliyor. Müzenin sanal turuna buradan erişebilirsiniz.

Londra'da bulunan Doğa Tarihi Müzesi de evinizden gezebileceğiniz müzelerden birisi. Botanikten, mineraloji ve paleontolojiye kadar farklı alanalardan birçok esere ev sahipliği yapan müze bünyesinde zengin koleksiyonlar barındırmakta.

Londra'daki müze gezinizin ardından bir de Berlin turu yapmak isterseniz Pargemon Müzesi sizlere sanal tur imkanı sunmakta. Müze, Bergama Sunağı başta olmak üzere pek çok ünlü esere ev sahipliği yapmakta.

Ülkemizde sanal tur seçeneğine sahip olan müzeler içerisinde Gaziantep'teki Zeugma Mozaik Müzesi gelmekte. Ünlü Çingene Kızı Mozaiğine ev sahipliği yapan müze, ülkemizdeki önemli müzelerden biri.

Kültür ve Turizm Bakanlığının sitesinden ülkemizdeki diğer sanal tura açık müzelere buraya basarak erişebilirsiniz.

 

QS 2020'de İTÜ 9 alanda Türkiye birincisi Zoom'da kullanabileceğiniz birbirinden ilginç arkaplan önerilerimiz

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor