Etkin
Son 180 günde 4 haber

Fikirlerinizi hayata geçirmek için 5 girişimcilik programı

Birçok kişinin aklında "Aklımda bir fikir var ama nereden başlayacağımı bilmiyorum." sorusu yer ediniyor. Bir fikri veya projeyi hayata geçirmek için birçok yöntem ve süreç olmasıyla beraber kuluçka programları en iyi seçenekler arasında yer alıyor. Kuluçka merkezlerinin amacı, potansiyel gördükleri fikir ve girişimleri programlarına dahil ederek gerekli teknik ve finansal kaynakları bulmalarına yardımcı olmak ve bu destek sayesinde girişimlerin sağlıklı bir yol ile büyümesine sağlamak. Gerekli altyapı hizmetlerinin sağlanması, ofis bulunması, yatırımcı turları, potansiyel müşterilerle görüşme gibi birçok alanda destek sağlıyorlar. Bu merkezlerin sağladığı çeşitli avantajların yanında bünyelerinedeki girişimcilerin de süreç boyunca deneyim kazanması ve girişimcilik ekosisteminin içine dahil olması da önemli bir nokta. Kuluçka merkezlerindeki programlar genellikle 6-12 aylık bir süre ile girişimlere destek olur. Gelin sizinke beraber bu kuluçka merkezlerinden öne çıkan birkaçını inceleyelim.

İTÜ Çekirdek

2011 yılında İTÜ Arı Teknokent'te kurulan İTÜ Çekirdek, bugüne kadar 50 binin üzerinde başvuru almış, yaklaşık 4040 girişim ve 9 bin girişimciyi desteklemiştir. İTÜ Çekirdek Önkuluçka programına başvurarak İTÜ'nün kampüsünde başlayıp tüm dünyaya açılabilecek zorlu ama bir o kadar da keyifli bir yolculuğa çıkma hakkı kazanabilirsiniz!

Workup Girişimcilik Programı

Workup, Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle 2017'de kurulmuş bir hızlandırma ve geliştirme programı. Girişiminizle kabul edilmeniz durumunda 6 aylık bir süreç başlıyor. Beş senelik bir geçmişinin olmasının yanında Workup, en gözde ve aktif programlardan biri. Geçtiğimiz günlerde bir lansman ile "100. Yıl Girişim Sermayesi" fonunu tanıttılar.

Lonca Girişimcilik Merkezi

2017 yılında kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, Kuvey Türk Katılım Bankası tarafından faaliyete geçirildi. Bahsettiğimiz kulukça merkezi imkanlarının yanında 125.000₺'te kadar nakit hibe imkanı da sağlamakta.

YTU Startup House

YTÜ Yıldız Teknopark'ta bulunan YTU Startup House, çeşitli bir program kartelasına sahip. Bahsettiğimiz kulukça programının yanında farklı program ve başvuru sistemleri de yer alıyor.

StartGate

Oyun teknolojileri üzerine kurulmuş bir program olan StartGate, oyun sektöründe teknolojik ve yeniliçki fikirlere dayanan erken dönem girişimleri için bir önkuluçka programı sunuyor. Bununla beraber programına dahil ettiği girişimler için tüm gerekli imkanları bünyesinde barındıran binasında ofis alanı ve daha birçok imkan sağlıyor.

 

Bahsettiğimiz bu kurumlar kulukça merkezlerinden sadece birkaç tanesi, ufak bir araştırmayla çok daha fazlasına ulaşabilirsiniz. Eğer bir inandığınız bir fikriniz varsa mükemmel olmasını beklemeden harekete geçin. Üniversite döneminde, akademik hayatınızın yanında ilgili olduğunuz alanda veya gelecekte sahip olmak istediğiniz bir kariyer hedefinde fikirlerinizi şekillendirip bu yolda adım atın! 

İTÜ "yemekhanede zarardayız" diyor, raporlar tersini söylüyor İTÜ öğrencilerinden mesaj: İTÜ yemekhanesi özelleştirilemez

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi