İTÜ öğrencilerinden mesaj: İTÜ yemekhanesi özelleştirilemez

İTÜ yemekhanesi öğrencilerin gündeminden düşmüyor. En son öğle yemeğine gelen %50 zam ile gündeme gelen İTÜ yemekhanesinde şimdi de özelleştirme iddiaları gündemde. Aynı zamanda yemekhane fiyatlarına zam gelmesinin nedeni de bu özelleştirme haberlerine dayandırılıyor. Öğrenciler tarafından, yemekhanenin özelleştirilmemesi konusunda görüşler sosyal medya üzerinden dile getirildi.

Sosyal medyada öğrenciler rektörlüğü tiye aldı

Twitter’da İTÜ öğrencileri tarafından yayınlanan bir fotoğrafta, rektörlüğün yemekhane zamlarını ve özelleştirme haberlerini tiye alarak yemekhanenin rektörlük tarafından satıldığına dair bir pankart yayınladılar. Öğrenciler, “Pankart değil ama satılıyor olması gerçek!” diyerek yemekhane özelleştirme söylentilerine dikkat çektiler.

Twitter'da yayınlanan pankart

İTÜ Kulüpleri’nden İTÜ yemekhanesi özelleştirilemez mesajı

İTÜ Sinema Kulübü, İTÜ Gezi Kulübü gibi 28 İTÜ öğrenci kulübünün altında imzası olan bildiride, yemekhane ve yurtlardaki zamma dikkat çekilerek İTÜ’lü öğrencilerin haklarının yok sayıldığı belirtildi. İTÜ yemekhanesinin özelleştirilmesinin öğrencilerin karşısına daha pahalı ve daha kalitesiz yemekler çıkaracağı da eklendi. Bu nedenle yemekhane özelleştirilmesine karşı olunduğu vurgulandı.

İTÜ Kulüpleri tarafından yayınlanan bildiri
 
Fikirlerinizi hayata geçirmek için 5 girişimcilik programı İTÜ'den kavga görüntülerine resmi açıklama geldi

Jr. Bee neden kapatıldı?

İTÜ'de Filistin'e Destek Eylemi

Taşkışla Şenliği'nin yapılmasına izin çıkmadı

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapatılmasına karar verildi

Vadi öğrencileri, kronikleşmiş barınma ve yurt problemleri için yürüyüş düzenledi