Girişimcilik programına katılmak için son fırsat

Girişimcilik Vakfı tarafından yürütülen Fellow Programı'nın üçüncü dönem başvuları için son gün yaklaştı.

Fellow Programı, risk almaya açık ve değişim yaratmak isteyen üniversite öğrencilerine odaklanıyor. Bu program katılımcılara 12 ay boyunca 500 TL burs, hayatlarını değiştirecek ilham ve network, program dahilinde aldıklarını topluma geri vermelerini sağlayacak etkinlikleri yapabilme şansı, start-up’larda ya da şirketlerde staj imkanı tanıyor.

Kimler katılabilir?

Fellow Programı ; 17-24 yaşları arasında ve T.C. vatandaşı olan, Türkiye'de ikamet eden, Türkiye'de bir üniversiteye girmeye hak kazanmış ve kayıt yaptırmış olan, hâlihazırda Türkiye’deki üniversitelerin 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında okuyan herkese açık. 

Seçim süreci nasıl oluyor?

Altı aşamadan oluşan seçim süreci, yenilikçi ve bilimsel yöntemler aracılığıyla adayların motivasyonunu ve girişimcilik potansiyelini ölçen özel kişilik testlerinden, seçim komitesiyle yapılacak online ve yüz yüze mülakatlardan oluşuyor. 

19 Haziran'a kadar girisimcilikvakfi.org adresindeki başvuru formunu doldurup Girişimcilik Vakfı’na gönderen öğrenciler, bir sonraki aşamaya geçme hakkına sahip oluyor.

Sina Afra'nın gözünden GİRVAK

Girişimcilik Vakfı için bu yılın dünyaya açılma senesi olduğunu belirten Sina Afra , “2015 yılı seçim sürecinde beklentilerimizin çok üzerine çıkarak 170’den fazla üniversitedeki 30.000 öğrenciden başvuru aldık. Şu an bünyemizdeki 40 kadın, 40 erkek toplam 80 Fellow’umuzla yolumuza devam ediyoruz. Gitmek istediğimiz noktagirişimciliğin gençler arasında ciddi bir kariyer alternatifi olması. Bu amaçla Fellow Programı’ndan geçecek yüzlerce Fellow’la girişimciliğin yayılmasına katkı sağlamak istiyoruz.” diyor. 

Öğrenciler isyanda: En kritik günde dönem notları güncellenmedi İTÜ-DER'den bildiri yayınlayan liselilere destek

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor