Ekin
Son 180 günde 0 haber

Her İTÜ'lünün işine yarayacak 7 Chrome eklentisi

Yoğun bir güz döneminin ardından bahar dönemine başlarken ders çalışmanızı keyifli hale getirecek aynı zamanda veriminizi artıracak eklentileri sizler için derledik. Yeni bahar döneminde tüm öğrenci arkadaşlarımıza iyi çalışmalar dileriz :)

1.Dualless

Dualless eklentisi, çift monitöre sahip olmayan kişilerin Chrome sayfalarını ikiye bölerek aynı anda iki sayfayı görüntüleyebilmesini sağlıyor.


2.TLDR This

Bu eklenti ile tamamını okumaya üşendiğiniz sitelerin özetine saniyeler içinde ulaşabilir, tüm siteyi okuyacağınız vakitten dakikalar tasarruf edebilirsiniz :)


3.Video Speed Manager

Hemen hemen her sitede kullanabildiğiniz bu eklenti sayesinde, izlediğiniz videoları S ve D tuşları ile yavaşlatıp-hızlandırabilirsiniz. Ders kayıtlarının başında saatler geçirdiğimiz online dönemde vazgeçilemez bir eklentiniz olabilir :)


4.Podcastle AI

Dinlemeyi okumaya tercih ederim diyen takipçilerimiz için bir diğer eklenti ise PodCastle AI. Ziyaret ettiğiniz siteyi birkaç saniyede dinlenebilir hale (podcast) getiren bu eklenti size dakikalar kazandırabilir.


5.Dark Reader

Uzun saatler ekrana baktığımız bu günlerde parlak ekran kullanmaktan sıkılan gözler için Dark Reader eklentisi, Chrome üzerinde girdiğiniz her siteyi koyu modda sizlere sunuyor.


6.Pocket

Aynı zamanda pek çok cihaza indirilebilen bir uygulama olan Pocket, sonra okusam iyi olur diye kaydetmek istediğiniz siteleri sizin için depolayan bir araç. Pek çok cihazdan aynı hesaba giriş yapabilme olanağı sunan Pocket, aynı zamanda offline iken de kaydettiğiniz siteleri okumanıza olanak sağlıyor.


7.Grammarly

Sıkça reklamlarına rastladığımız bir gramer düzeltme hizmeti olan Grammarly, bir site olmanın yanı sıra eklenti olarak da kullanılabiliyor. Aynı zamanda Office Word’e de Grammarly’i kurarak daha güzel İngilizce metinler yazabilirsiniz.

QS World University Ranking 2021 açıklandı: İTÜ dünya genelinde düşüşte İTÜ'nün nüfusu daha da artıyor: İTÜ KKTC'ye 5 yeni bölüm

İTÜ'de yeni lisans programı açılıyor ve "Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği" ismi değişiyor

Veteriner olmaması nedeniyle köpekler başıboş kaldı : Bir öğrenci yaralandı

250. Yıl Şenlikleri'nde sahne alacak sanatçılar belli oldu

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı