Yusuf Tolunay
Son 180 günde 0 haber

İBB İTÜ'lülere emanet

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından bugün yapılan açıklama ile çeşitli daire başkanlıkları ve genel sekreter yardımcılığı pozisyonlarına yapılan atamalar ve atanan isimlerin özgeçmişleri duyuruldu. "İBB'de güçlü akademik atamalar" başlığı ile duyurulan açıklamada dikkat çeken nokta ise atanan üç isminde İTÜ'lü olmaları.

Ulaşım, raylı sistemler ve peyzaj İTÜ'lülere emanet

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan atamalarda, Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Orhan Demir, Raylı Sistemler Daire Başkanlığı'na Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığına Yüksek Mimar Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin getirildi. Lisans, yüksek lisans ve doktora gibi çeşitli derecelerde İTÜ mezunu olan bu isimlerden ikisi İTÜ'de öğretim üyeliği görevini halen sürdürmekte.

Orhan Demir

1979 yılında ODTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun olan Demir yüksek lisans eğitimini ise İTÜ Mİmarlık Fakültesi'nde tamamladı. Başta İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerde ulaşım ana planlaması, hafif raylı sistemler ve metro gibi çeşitli projelerde görev aldı.

Doç. Dr. Pelin Alpkökin

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Alpkökin, ulaşım mühendisliği yüksek lisans programını tamamlamasının ardından 2002 yılında Japonya Nagoya Üniversitesi'nde doktora programına başladı. 2005 yılında doktor ünvanını alan Alpkökin 2008 yılında başladığı İTÜ'deki öğretim üyeliği görevine hala devam etmekte. Ulaşım altyapı yatırımlarının planlaması ve ekonomik&mali değerlendirmesi ile ulusal ve uluslararası altyapı yatırımlarının proje ve sözleşme yönetimi konularında akademik çalışmaları var.

Prof. Dr. Yasin Çağatay Seçkin

Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunu olan Seçkin, yüksek lisans ve doktora programlarını İTÜ'de tamamladı. İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyesi olan Seçkin'in tasarımda bilişim, mimari tasarım, kentsel tasarım, peyzaj tasarımı ve konstrüksiyonu ile engelsiz tasarım konuları üzerinde akademik çalışmaları var.

Uzman kadrolar oluşturacağı sözünü vermişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sürecinde belediye kadrolarını uzman isimlerden oluşturacağı ve yönetim kadrolarında kadın sayısını arttıracağının sözünü vermişti. İmamoğlu gerçekleştirdiği son atamalar ile verdiği sözü tutacağının sinyalini verdi.

Üniversitene hoşgeldin yeni İTÜ'lü! İşte kayıt için bilmen gerekenler Araştırmaya göre İTÜ, yönetim hariç her alanda sınıfı geçti

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor