Ece
Son 180 günde 0 haber

IDEAL: İTÜ'nün dil öğrenme uygulaması mobil mağazalarda

Erasmus + KA2 kapsamında paydaşlar arasında bulunan İTÜ'nün mülteci ya da göçmen durumundaki yabancı uyruklu öğrencilere dil öğretilmesi için geliştirdiği uygulama IDEAL, App Store ve Google Play üzerinden erişime sunuldu. İlk kez 2020 yılında İTÜ ev sahipliğinde düzenlenen I.D.E.A.L. (Göçmenler için Dil Öğrenme Uygulaması) Projesi kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle geliştirilen uygulamada eğlenceli oyunlarla Türkçe, İngilizce, İspanyolca, Katalanca, Yunanc, Norveççe ve Litvanca olmak üzere 6 farklı dil A1 seviyesinde öğretilmek amaçlanıyor. Bu proje ile savaşlar ve ekonomik zorluklar sonucu Avrupa ülkelerine sığınmak durumunda kalan çocukların topluma uyum sağlaması ve akademik başarılarının artırılması için dil bariyerinin kaldırılması hedefleniyor.

Hem yazılı hem sözlü öğretim

Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen IDEAL, yüksek performans gerektirmeyen düşük donanımlı telefonlarda çevirmdışı şekilde bile kullanılabilecek sadelikte tasarlandı. Uygulama içinde barındırdığı sesli içerikler sayesinde yazılı öğretimin yanı sıra sözlü olarak da hedef dilleri öğretiyor. Oyunlar üzerinden ilerleyen IDEAL'ın temel konuları arasında ise günlük hayatta sıkça kullanılan selamlaşma, sayılar ve zaman, meslekler, kişisel bakım, soy ağacı ve alfabe gibi başlıklar bulunuyor.

Ücretsiz ve reklamsız

Bütünüyle açık erişim ilkelerine göre tasarlanan IDEAL'ı indirmek ya da dil öğrenirken oyun seviyesi geçmek için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Kullanmak için üye olmayı da gerektirmeyen uygulama, benzerlerinden farklı olarak tamamen reklamsız olmasıyla göze çarpıyor.

IDEAL uygulaması hakkında detaylı bilgiye erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.

FISU Üniversitelerarası Dünya 3X3 Basketbol Şampiyonası'na bu sene İTÜ ev sahipliği yaptı arıSpor: 7-13 Kasım spor takvimi

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor