Selis
Son 180 günde 0 haber

İSO'dan İTÜ'ye 4 Çevre Ödülü

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 2018 Çevre Ödülleri Töreni"nde özel kategoride 4 ödül İTÜ'nün oldu. Çevre alanındaki kurumsal projeleri ve akademik yayınlarıyla İTÜ’lü akademisyenlerin çalışmaları 4 ayrı ödül aldı. 

İTÜ ödüle doymadı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşen İSO Çevre Ödülleri’nde Büyük Ölçekli Çevre ve Sürdürülebilirlik Yönetimi, Büyük Ölçekli İşletme Çevre Dostu Uygulama Projesi, Jüri Özel Ödülü, KOBİ Çevre Dostu Uygulama Projesi, Özel Kategori – Kurum/Kuruluş, Özel Kategori – Akademisyen alanlarında ödüller verildi.

Çevre konusundaki akademik ve inovatif çalışmaları ile İTÜ, özel kategoride verilen 4 ödüle layık görüldü. Akademisyenler ödüllerini Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’dan aldı.

İTÜ girişimleri ön plandaydı

İTÜ Arı Teknokent bünyesi altında faaliyet gösteren Memsis Çevre Teknolojileri Araştırma ve Geliştirme Ltd. Şti. kuruluş kategorisinde birinci olurken, ”Taze Meyve/Sebzelerin Raf Ömrünü Arttıran İnsan ve Çevre Sağlığına Dost Doğal Koruyucu: Mikoks” projesi ile  İTÜ Çekirdek girişimlerinden Nanomik Nanobiyoteknoloji San. Tic. Ltd. Şti. üçüncülük ödülüne değer görüldü. Ödülleri Memsis adına Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Nanomik adına ise Buse Berber Örçen teslim aldı.

İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Yangın Gömeç “Tavuk Atıklarının Havasız Arıtımı Sonrasında Anammox Yolu ile Amonyak Gideriminin Araştırılması” çalışmasıyla ödül aldı. İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Gökçe Kor Bıçakçı ise “Anaerobik Çürütme Prosesinde Uygulanan Mikrodalganın Arıtma Çamurundaki Triklosan Giderimine Etkisi” başlıklı çalışmasıyla ödüle değer görüldü.

Mühendislikte Türkiye birincisi yine İTÜ Fark yaratmak isteyenler Trendler Zirvesi'nde buluşuyor

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması