Yıldız
Son 180 günde 0 haber

Mühendislikte Türkiye birincisi yine İTÜ

US News & World Report’un hazırladığı En İyi Global Üniversiteler 2019 listesi açıklandı. Uzay bilimleri, biyoloji, malzeme bilimi, matematik, fizik gibi pek çok ana dalda dünyanın en iyi üniversiteleri belirlendiği listede mühendislik alanında İTÜ Türkiye birincisi oldu.

Mühendislik alanında Türkiye'nin en iyisi İTÜ 

Amerika’da bir dergi olarak kurulmuş olan ve haberler, görüşler, tüketici tavsiyeleri, sıralamalar ve analizler yayınlayan bir basın birimi olan US News & World Report tarafından hazırlanan 2019 En İyi Global Üniversiteler sıralamasında mühendislik alanında Türkiye birincisi 60 puanla İTÜ oldu. İTÜ’nün ardından 55.5 puanla Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 2. olurken ilk 5 şu şekilde sıralandı:

Türkiye'nin en iyi üçüncü üniversitesi

Türkiye genel sıralamasında İTÜ 51.2 puanla üçüncü olurken, Boğaziçi Üniversitesi 58.3 puanla birinci; ODTÜ ise 51.9 puanla ikinci oldu. İTÜ’nün ardından 45.4 puanla Bilkent Üniversitesi dördüncü; 45.4 puanla Hacettepe Üniversitesi ise beşinci oldular.

Asya üniversitelerinin de sıralandığı listede ise İTÜ 52. sırada yer alırken, en yakın rakipleri 50. sıradaki ODTÜ ve 29. sıradaki Boğaziçi oldu.

Dünya sıralamasında ilk 500’de 3 Türk üniversitesi

US News & World Report’un dünya çapındaki sıralamasında ilk 500’de 3 üniversitemiz yer aldı. Boğaziçi Üniversitesi 234.lükle ilk 500’de yer alan ilk üniversite olurken, bunu 367. sırada ODTÜ takip etti. İTÜ ise hemen ODTÜ’nün ardından 376. sırada yer aldı.

Hackathon heyecanı bu sene İTÜ'de yaşanacak İSO'dan İTÜ'ye 4 Çevre Ödülü

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi