Zekican
Son 180 günde 0 haber

Hackathon heyecanı bu sene İTÜ'de yaşanacak

BEST (Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği yani Board of European Students of Technology) tarafından düzenlenen yazılım yarışması BEST İstanbul Hackathonu, 22-23 Aralık tarihlerinde İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleşecek. 24 saat sürecek yazılım yarışmasında Türkiye genelinden katılacak başarılı mühendislik ve yazılım öğrencileri yeteneklerini sergileyecekler.

Bu sene akıllı mutfak robotları tasarlanacak

Yarışmacıların fikir üretebilmeleri için konun önceden belirlendiği yarışmada bu yılki konusu akıllı mutfak robotları olacak. Yarışmacılardan, bu cihazların birbirleri ile iletişimi, yeni uzantılar, eklentiler, özellikler geliştirmesi beklenecek. Amaçları ise mevcut teknolojileri kullanılarak, sağlıklı ve pratik yemekler hazırlamaya yardımcı olacak IoT çözümler/uygulamalar tasarlamak olacak. Yarışmacılar projelerini tasarlarken istedikleri yazılım dilini kullanabilecek.

Her üniversite öğrencisine açık olan yarışmaya öğrenciler 2-4 kişilik takımlar halinde katılabiliyor ve 24 saatlik süre içersinde verilen konuda çözüm üretmeleri gerekiyor. Kazananların 23 Aralık'ta açıklanacağı yarışmanın birincis takımi BilgeAdam sertifikalı 60.000 bin lira değerindeki eğitim setinin, ikinci olan takım %40 indirimli sertifikalı eğitim setinin ve üçüncü olan takım ise %30 indirimli sertifikalı eğitim setine sahibi olacak.

Hackathon katılımcıları etkinlik sayesinde hem sektörde ağ kurma şansını yakalayacak hem de yazılım ve tasarım alanında şirket profesyonelleri ile etkileşime geçerek kendilerini geliştirme imkanına sahip olacak bu sayede de problem çözme yeteneklerini ve öğrenme potansiyellerini güçlendirebilecek.

BEST İstanbul kimdir?

BEST, 1989 yılında kurulan ve teknolojiye ilgi duyan mühendislik öğrencilerini bir araya getiren bir öğrenci topluluğudur. 33 ülkede 99 yerel BEST grubu ve yaklaşık 3000 üyesiyle yenilikçi ve yaratıcı bir öğrenci ağı oluşturan BEST, Türkiye'de 2003 yılından beri faaliyet göstermekte, yarışmalar ve teknoloji kursları gibi etkinlikler düzenlemektedir. 

İTÜ'de neler oldu? 19 Kasım - 16 Aralık 2018 Mühendislikte Türkiye birincisi yine İTÜ

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi

Kamuoyuna duyurulur: Depreme karşı Vadi Yurtları Dayanışması