İstanbul Teknik Üniversitesi 239. yılını kutladı

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 239. yılı coşkuyla kutlandı. Törende, meslekte 40, 50 ve 60. yıllarını geride bırakan mezunlarla, İTÜ’de 30, 40 ve 50. Hizmet Yılı’nı dolduran mensuplara plaketleri verildi.

İTÜ Günü Etkinlikleri İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi Oda Orkestrası’nın konseri ile başladı. Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki orkestranın solisti TMDK Müdürü Prof. Dr. Cihat Aşkın’dı. İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın mühendislik programlarıyla başlattığı yan dal programları ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Aşkın, katılımcılara bir sürpriz yaparak İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin’i orkestrayı yönetmesi için sahneye davet etti. Başarılı bir performans sergileyen Prof. Dr. Şahin, “Hayatımda hiç bu kadar heyecanlanmamıştım. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat sanatçı olamazsınız’ derken ne kadar doğru söylediğini bir kez daha anladım.” dedi.

Mezunlar adına Dr. Doğan Tekeli, Prof. Dr. Hasan Şener, Yük.Müh. Mehmet Bildirici, Prof. Dr. Nigan Bayazı, Dr. Hüsamettin Kavi, Prof. Dr. Abdurrahman Satman birer konuşma yaptı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin mezun ve mensuplara İTÜ’de yaşanan son gelişmelerle ilgili detaylı bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Şahin, “Yaşamımın İTÜ çatısı altında başladığına inanan bir İTÜ’lü ve 2008’den bu yana bu üniversitenin Rektörü olarak söz veriyor; 239. yıldan geleceğe tarih düşüyorum: Cumhuriyetimizin aydınlık yüzü olan İTÜ; daha büyük hedeflere daha büyük bir kararlılık ve azimle yürüyecek, yaptığı her çalışmayla öncü olmaya, dünyayı şekillendirecek bilgi ve birikime sahip, cesur ve ülke sevgisiyle dolu mezunlar yetiştirmeye devam edecektir. Asıl önemlisi ise İTÜ tüm bunları yaparken Atatürk’ün izinden yürümekten asla vazgeçmeyecektir.” dedi.

Törende son bir yıl içinde İTÜ’ye en çok bağış yapan kişi ve kurumlar da unutulmadı. Bağışçılara, Altın Arı ve Gümüş Arı Ödülleri takdim edildi. Törenin ardından mezunlar İTÜ Yemekhanesi’nde geleneksel öğle yemeklerini yedi. Ardından yıllar önce ayrıldıkları kampüste düzenlenen tura katılan mezunlar, yürütülen inşaat çalışmaları ve yeni projelerle ilgili detaylı bilgi aldı. Aileleriyle birlikte uçurtma şenliğine katılarak çocukluk günlerine dönen mezunlar akşam da İTÜ Gecesi’nde bir araya geldi. İTÜ TDMK mezunu Altın Kızlar grubu ile sanatçı Fatih Erkoç geceye katılanlara söylediği yerli ve yabancı şarkılarla doyulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

İTÜ Rektör Yardımcısı Londra Olimpiyatlarında Meşale Taşıyacak 12 İsimden Biri Oldu Muhammed ŞAHİN Bloomberg HT'de İTÜ Başarıları Ve Projelerinden bahsetti

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor