Onur
Son 180 günde 0 haber

İstanbul'da gezilmeye değer 10 müze

İstanbul, kültür turizmi için önemli nokta. Böyle bir şehirde de eskiye dair eserler ve farkli milletlerden izler bulmak mümkün. Sizin için İstanbul'da gezilmeye değer bazı müzeleri derledik. Umarız beğenirsiniz ve güzel bir gezi planı oluşturabilirsiniz.

Rahmi M. Koç Müzesi

Rahmi M. Koç Müzesi, tüm ülkelere ve geçmişten günümüze tüm dönemlere ait, endüstri ve mühendislikle ilgili objeleri ve belgeleri bünyesinde bulunduran geniş yelpazede sergileri ve eserleri bünyesinde barındıran bir müze. Bilet fiyatının da uygun olmasıyla kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Pera Müzesi

Estetik bir mimariye sahip, eski bir Beyoğlu binasında bulunan Pera Müzesi özellikle sanat severler için bulunmaz bir cevher. Üstelik sergileri sürekli değişen müzeyi internet sitesinden de takip ederek arzuladığınız sergiyi ziyaret edebilrisiniz. Pera Müzesi'nin de bilet fiyatları günümüz şartlarında gidilmeye değer düzeyde.

Galata Kulesi

İstanbul'un simgesi konumundaki Galata Kulesi özel bir konumda insanları selamlamakta. 1348 yılında yapılan bu kule nice savaşlara, mucitlere ve aşıklara şahit oldu. Bir efsaneye göre kulenin tepesinde çıktığınız kişiyle evleneceğiniz söylenir. Sergileri, seyir dürbünleriyle İstanbul ve eski Pera manzarasını görmek isterseniz kuleye MüzeKart ile giriş yapabilirsiniz.

Topkapı Sarayı

Başka bir canlı tarihten devam etmek istersek Topkapı Sarayı İstanbulda gezilmesi gereken yerlerden. 1460'da yapımı biten saray 19. yüzyıla kadar ek binalarla genişlemeye devam etmiş, birçok padişaha ve onların hikayelerine ev sahipliği yapan Topkapı, MüzeKart ile gezebileceğiniz güzel bir yer.

Sakıp Sabancı Müzesi

Rahmi Koç Müzesi gibi Sakıp Sabancı Müzesi de şahsın kendi koleksiyon eserlerinden oluşuyor diyebiliriz. Kitap sanatları ve hat, arkeolojik eserler, dekoratif eseler ve resim koleksiyonları bulunmakta. Emirgan Korusu'na yakın çok güzel bir konumda bulunan müze öğrencilere indirimli fiyatlarıyla ve ücretsiz Salı günü fırsatıyla gitmeye ve görmeye değer bir müze.

Kariye Müzesi

Burada Bizans İmparatorluğu'nun resim sanatının son dönemlerine ait mozaik ve freskolar bulabilirsiniz. Meryem ve İsa'nın doğumuyla ilgili motifler duvarları süsler. Bu tarihi yapıya ve eserlere MüzeKart ile erişebilirsiniz.

Deniz Müzesi 

Besiltaş sahilde merkezi konumuyla göze çarpan Deniz Müzesi deniz ve denizcilik tarihiyle ilgili eserleri sergiliyor. İçinde Atatürk'ün eşyalarının yanında tarihi kayıklar, haritalar ve birçok güzide eser bulunmakta. Gitmişken Beşiktaş sahilde  bulunan Barbaros Hayrettin Paşa Türbesini de gezebilirsiniz, giriş ücretleri oldukça uygun.

Barış Manço Evi

Milyonların şarkılarını dinlediği Barış Manço ile ilgili daha fazla şey öğrenmek isterseniz Kadıköy Moda'daki evini ziyaret edebilirsiniz. 2010'dan beri müze olarak kullanılan evde Barış Manço'nun eşyalarından tutun yıllarca aldığı ödüllere kadar onun hayatıyla ilgili neredeyse her şeyi görebilirsiniz. Fonda çalan güzel şarkılarla birlikte keyifli bir gezi planı olabilir.

Adam Mickiewicz Müzesi

Polonyalı bir şair, dramacı ve Polonya Milli Destanı'nın yazarı Adam Mickiewicz'in 1855'de hayatının son anlarını geçirdiği ev 1955'de restore edilip müze haline gelmiştir. Şairin hayatıyla ilgili bilgi edinmek ve bu ''destansı'' hikayeyi öğrenmek için Adam Mickiewicz'in Beyoğlu'ndaki evini ziyaret edebilirsiniz. Müzeye MüzeKart ile de giriş yapabilirsiniz.

Madame Tussauds Balmumu Heykel Müzesi

Merkezi Londra'da olan Berlin, Hong Kong, Amsterdam, New York, Sydney ve İstanbul gibi büyük şehirlerde şubeleri bulunan müze, Marie Tussauds tarafından kurulmuştur. İçinde tanıdığınız onlarca isimin balmumundan heykeilini bulacağınız müze aynı zamanda sürekli yeni yüzlerle güncellenmektedir. Dünyaca ünlü bu heykel müzesi ziyaret etmeye değer. Madame Tussauds İstanbul Beyoğlu'nda Grand Pera AVM'de bulunuyor.

 

Sizler için İstanbul'da gezilmeye değer bazı müzeleri derledik umarız beğenmişsinizdir ve yeni destinasyonlar ile kendinize eğlenceli gezi planları yaratabilirsiniz. arı24 olarak iyi eğlenceler dileriz.

İTÜ Fest geri mi dönüyor? arıSanat: Mayıs ayında vizyona girecek sinema filmleri

250. Yıl Şenlikleri nedir, ne değildir

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor