Yıldız
Son 180 günde 0 haber

Bir yılı daha geride bıraktık: İTÜ 2018'de neler yaşadı?

Acısıyla tatlısıyla 2018 yılını geride bıraktık. Bu bir sene içinde hayatımızın büyük çoğunluğunu kaplayan İTÜ'nün de başından pek çok şey geçti. Yer yer "Aaa bu bu sene mi olmuştu yaa?!" diyeceğiniz olaylarla gelin 2018'de neler yaşamışız hatırlayalım...

2018'i başarılarla kapattık

İTÜ ailesi olarak akademik açıdan oldukça başarılı bir yıl geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Yarışmalarda alınan dereceler, kazanılan ödüller ve listelerdeki yüksek sıralamalarla İTÜ, hem Türkiye’de hem de dünyada adından çokça söz ettirdi bu yıl. Bunlardan bizleri belki de en çok gururlandıran haber ise İTÜ’nün mühendislik alanında Türkiye’nin en iyi üniversitesi seçilmesi oldu. 

Felaketlerin ucundan dönüldü

2018’de malesef pek çok üzücü olay yaşadık İTÜ ailesi olarak. Dileriz yeni yılda bunlara benzer olaylar yaşanmaması adına önlemler alınır ve 2019'da böyle üzücü haberleri görmeyiz.

27 Şubat'ta İTÜ Ayazağa Metrosu Plazalar Çıkışı’nda yürüyen merdiven basamakları çöktü ve bir kişi boşluğa düştü. İtfaiyenin olaya müdahalesi ile düşen kişi kurtarıldı ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.  

7 Nisan gecesi 2-3 sularında İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde yer alan Ferhunde Birkan Kız Öğrenci Yurdu -2. katında bulunan çamaşırhanede yangın çıktı. Yangın alarmlarının çalışmaması ve yangın merdivenlerinin kapalı olması tehlikenin boyutunu artırdı. Ayrıca kampüs içinde bulunan ve 24 saat açık olan Simmit’in, masaların rezerve olduğu gerekçesiyle öğrencileri içeri almaması da büyük tepki topladı. 

10 Ekim'de ise kampüs içindeki hafriyat kamyonlarından biri Şok Market’in karşısındaki FC Barcelona Sahası’na düştü. Öğle saatlerinde yaşanan kazada bir arkadaşımız yaralandı. Olay yerine gelen İTÜ Sağlık Birimi görevlileri yaralıya müdahale etti. Olayla ilgili rektörlükten ise herhangi bir açıklama gelmedi.  

Umarız 2019 üzücü hiç bir haber almayacağımız bir yıl olur. Hepimize tekrar geçmiş olsun.

Neler oldu neler...

Bu yıl çok tartışılan konulardan biri de her seansı karma olan İTÜ havuzuna toplanan dilekçeler üzerine İTÜ Rektörlüğü tarafından cinsiyete özel seanslar getirildi. Cinsiyetlere özel seansların getirilmesi İTÜ öğrencilerini ikiye böldü.

Bu yıl ne yazık ki hem üzücü hem de oldukça utanç verici bir olaya şahit olduk. 2 Haziran tarihinde İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki Kimya Metalurji Fakültesi arkasında bulunan çöp konteynerlarında birçok Atatürk portresi bulundu. 3 Haziran gecesi İTÜ resmi web sayfasında konuyla ilgili bir açıklama yapılarak ilgili fakültenin Dekanlık ve Genel Sekreterlik birimleri tarafından idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.  

2018’de yapılan değişikliklerden bir diğeri ise Ağaçlı Yol’un yenilenmesi oldu. Ağaçlı Yol’un eski ve yeni haliyse şöyle;

Eski ağaçlı yol:

Yeni ağaçlı yol:

Türkiye'nin en iyi kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, UBİ Global tarafından hazırlanan "Üniversitelere Bağlı Kuluçka Merkezleri" sıralamasında 2018 verilerine göre dünyanın en iyi üçüncü kuluçka merkezi seçilerek hepimizi gururlandırdı.

İlk seferini 2016'da yapan ve Türkiye'nin kutup bilimleri alanında araştırmalar yapan ilk merkezi olan İTÜ Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi (PolReC) 2. kez Antartika seferine gitti.

İTÜ’de bu yıl BiZero işbirliğiyle Paylaşımlı Bisiklet İstasyonları dönemi başladı. Proje kapsamında 180 bisiklet öğrencilerin kullanımına sunuldu.

 İTÜ, 2018'de okul kartlarında da değişikliğe gitti. İTÜ Kart İşlem Merkezi tarafından 2 Ocak  2019’dan itibaren kartların ücretsiz olarak yenilenebileceği bildirildi.  Yeni kartların tasarımı ise şöyle:   

Bu yıl İTÜ’de sigarasız alan sınırı uygulanmaya başlandı.Uygulama kapsamında bazı fakültelerin giriş kapılarının önünde dumansız bölgeler oluşturuldu.   

 245. Yıl mezunlarımızı uğurladık  

 İTÜ ailesi olarak 2017-2018 eğitim ve öğretim yılını 2517 arkadaşımızı mezun ederek kapattık. Önümüzden gidip yolumuzu aydınlatan tüm arkadaşlarımıza hayatlarında başarılar dileriz. :)  

Aramıza yeni arılar katıldı

3-5 Eylül tarihleri arasında yeni İTÜ’lüler katıldı aramıza. Okurken bir ömür gibi gelecek olan ancak bitmesine ramak kala “keşke hiç bitmese” denilen yıllara adım atan yeni arılar, hepiniz tekrar hoşgeldiniz. :)

Pekiiii arı24'te neler yaşandı?

Kulüplerimizle başlayalım bu bölüme. Bu sene ITU IEEE Öğrenci Kolu en çok etkinlik düzenleyen ve bunu ari24.com'a ekleyen kulüp oldu.  Girişimcilik Kulübü 2. olurken 3. sırada ise Endüstri Mühendisliği Kulübü yer aldı. Tebrik ediyoruz. :)

1 Ağustos itibariyle yeni Genel Yayın Yönetmenimiz Öykü Elaslan göreve başladı. Başarılar Öykü. :)

Bolca içerik ürettiğimiz bir yıldı bizim için 2018. “İTÜ’de neler oldu?”, “İTÜ’de 10 liraya ne yenir?” ve “İTÜ’lü bilim insanları” serilerimiz Youtube kanalımızda yer aldı. Ayrıca arı24 ailesi olarak 2018'de sizlere tam 145 haber aktardık. :)

İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla koskoca bir yılı daha geride bıraktık. Bazen güldük bazen ağladık, yeri geldi günlerce sabahladık, eğlenmeyi unutmamak için çok çabaladık ve umuyoruz ki 2018’in bize kattıklarıyla 2019’u çok daha güzel geçireceğiz. arı24 ailesi olarak hepinize harika bir 2019 diliyoruz! :)

Siz de 2019'da bizleri nelerin beklediğini kaçırmak istemiyorsanız bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın;

Facebook sayfamız için tıklayınız

Twitter hesabımız için tıklayınız. 

Instagram hesabımız için tıklayınız. 

Youtube hesabımız için tıklayınız.

Adres değişiklik beyanı için son gün: 17 Ocak TÜBİTAK'tan İTÜ'lülere ödül yağdı

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi