Yıldız
Son 180 günde 0 haber

İTÜ Apis Ar-Ge birincilik getirdi

İTÜ Apis Ar-Ge Takımı, Nasa ve Locheed Martin sponsorluğunda gerçekleştirilen CanSat Competition’ın Ön Tasarım Raporu(PDR)'nda 100 üzerinden aldığı 99.6 puanla birinci oldu. Bu başarılarıyla 14-16 Haziran tarihleri arasında Texas’ta düzenlenecek olan CanSat Competition’da İTÜ'yü ve Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandılar. 

CanSat Competition nedir?

Amerikan Uzay Topluluğu (AAS) tarafından düzenlenen yarışmada gerçek uyduların atmosfer dışında gerçekleştirdiği görevleri, atmosfer içerisinde gerçekleştiren model uydular değerlendiriliyor.

14-16 Haziran tarihlerinde düzenlenecek yarışmada bu yıl, uyduların 750 metreden yere inişi boyunca veri aktarması, 450 metreden sonra inişin enerji gerektirmeyecek şekilde gerçekleşmesi, yine 450 metreden itibaren içerisindeki kamerayı aktifleştirerek video kaydetmesi isteniyor. Ayrıca uydunun iniş pozisyonu fark etmeksizin bakış açısını hiç bozmadan çekim yapabilecek bir kamera sabitleyicisi de olması gerek. 

CanSat Competition Ön Tasarım Raporu (PDR) nedir?

Üretimine başlanacak model uydu tasarımının detayları hakkında bilgi verilen bu raporda, ilk 40’a giren takımlar ABD’ye davet ediliyor. 100 üzerinden 99.61 puan alarak birinci olan İTÜ Apis Ar-Ge Amerika'ya davet edilen takımlardan biri oldu.

Geçtiğimiz yılın CanSat Competition üçünsüsü: İTÜ Apis Ar-Ge

2015 yılında İTÜ öğrencileri tarafından Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi danışmanı Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan’ın destekleriyle kurulan bir proje takımıdır.

Takım, 2018 CanSat Competition’da Genel Klasman üçüncülüğüne, 2017 CanSat Competition'da da Genel Klasman dördüncülüğüne ve Krititik Tasarım alanında birinciliğe sahip.

İTÜ Masası Bölüm 3: İTÜ'de Ara Tatil ve Vizeler #10yearschallenge: Fotoğraflarla İTÜ'de neler değişti?

Ağaçlı Yol araç ve yaya trafiğine kapatıldı

İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şinasi Eskikaya hayatını kaybetti

İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günay Özmen hayatını kaybetti

İşletme Fakültesi sonunda yerleşik hayata geçecek gibi görünüyor

Vadi Yurtları'ndan sonra 3 fakülte daha deprem güçlendirme projesine dahil edildi