İTÜ-Boeing işbirliği

Boeing ile Türkiye’nin yenilikçilik, AR-GE, havacılık ve uzay teknolojilerinde lider kurumu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bugün, havacılık ve uzay araştırması alanında tüm yolcuların faydalanacağı yeni bir işbirliğini duyurdu.
 
Boeing Türkiye Başkanı Bernard J. Dunn ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, ortak araştırma ve geliştirme programlarını başlatacak olan anlaşmayı kutlamak için üniversite kampüsünde bir imza töreni düzenledi. Törene Türk Hava Yolları yöneticileri Dr. Temel Kotil ve Dr. İsmail Demir katıldı. Türk Hava Yolları’nın Genel Müdürü Dr. Temel Kotil daha önce İTÜ'de Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Bölüm Başkanlığı ve Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştu ve THY Teknik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. İsmail Demir de bir İTÜ mezunu.

Boeing ve İTÜ ilk ortak projelerini, yolcular için ticari uçakların kabin ortamında hava kalitesini iyileştirecek ileri bir hava filtreleme sistemini araştırmak ve geliştirmek için bir yıllık bir çalışma olarak açıkladı.

Dunn, yaptığı açıklamada “Türkiye’nin en iyi yüksek eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi ile yeni bir araştırma ortaklığı kurduğumuz için çok mutluyuz” dedi. “Boeing, teknolojik üstünlüğü ile tanımlanır, İTÜ ile kurduğumuz işbirliğinin şirketimize yenilikçi fikirler getireceğine ve Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik gelişimindeki hedeflerini destekleyeceğine inanıyoruz” dedi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Karaca “Bugün, Boeing ve İTÜ arasında, Havacılık ve Uzay sektöründe yenilikçi tasarım ve araştırmalar konusunda güçlü bir ortaklığın başlangıcıdır. Boeing’in yanı sıra milli bayrağımızı taşıyan Türk Hava Yolları ve THY Teknik’i de Sivil Havacılık alanında böylesi ileri bir AR-GE konusunda güçlü destekçilerimiz ve ortaklarımız arasında görmekten çok mutluyuz” dedi.

Günümüz ticari uçaklarındaki çevresel kontrol sistemi, kimyasal kirleticilerin konsantrasyonunu son derece düşük seviyelere indiriyor. Boeing ve İTÜ, araştırmalarında uçucu organik bileşenleri uçak kabininden daha fazla uzaklaştırmak için özel işlem görmüş nano-fiberlerin verimliliğini inceleyecek.

Boeing Araştırma ve Teknoloji, Küresel Araştırma ve Geliştirme Stratejisi Kıdemli Teknik Direktörü Mike Friend, “Bu proje Boeing’in ticari uçak yolcu deneyimini geliştirmek için sürekli çalıştığının bir örneğidir, uzay ve havacılık uygulamalarında nano malzemelerle ilgili çok güçlü bir araştırma programı olan İTÜ’nün yetenekli öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

14. Yönetim bilimleri kongresi kayıtları başladı! Mehmet Karaca İTÜ Fest ile ilgili söylentilere twitter hesabından yanıt verdi

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi