İTÜ Çekirdek halk oylaması başladı

Big Bang 2015 de onlarca kategori ve birbirinden yaratıcı projelere bigbang2015.net adresinden oyunu ver girişimcini destekle!

İşte o projeler:

5te5 Ödüllü Futbol Bilgi yarışması:Kullanıcılara haftalık ve aylık olarak tuttukları takımın lisanslı ürünlerine, ücretsiz sahip olabildikleri tek mobil uygulamadır.

ACL Teslim: ACLteslim, e-ticaret şirketleri ile diğer kurumsal ve bireysel müşterilerine, uygun fiyat ve esnek seçeneklerle aynı gün teslimat hizmetleri sunan, kurye firmaları ve bağımsız kuryelere iş fırsatları yaratan bir pazaryeri platformudur.

Akıllı Nanokomposit Gıda Ambalajları: Gıdaların raf ömrünü arttıran bioplastik ve soğuk zincirin bozulması dahilinde belirleyici bantlar ile sinyal veren akıllı nanokompozit gıda ambalajları üretimini sağlıyor.

Aşçım: Geleneksel Dünya ve Türk Yemeklerini pişirmeye uygun, kullanımı kolay, programlanabilir, patentli; Akıllı Pişirme Analiz Teknolojisine (APAT) sahip, Dünya çapında akıllı ilk ve tek yemek tam otomatik akıllı yemek pişirme cihazdır.

Atiksahasi.com: Türkiye’de gerçekleşen atık sektörünü internet ortamına kaydırılıp, atık yönetim sürecinin atiksahasi.com sitesi üzerinden sağlanması amaçlanmaktadır. Atık üreticileri atıklarını verirken hem zamandan tasarruf edip hem de atıklarına verilen en uygun fiyatı seçmesi sağlanmaktadır.

Beauty Baker: Kozmetik sektörünü hedef alan güzellik merkezleri ve bunlar hakkındaki bilgiler (konum, rating, kullandıkları ürünler, çalışan bilgileri vb.) yer alacak ve son kullanıcılar rezervasyonlarını yaptırarak istedikleri güzellik merkezine gidebilecekleri bir uygulama amaçlanmıştır. Ayrıca kozmetik ürünlerinin tanıtımları ve güzellik, moda tavsiyeleri bulunacak.

Biocore: Projede şirket tarafından geliştirilmiş MİL-YAK isimli alg suşu kullanılacaktır. Bu suş, yüksek yağ içeriğine sahip olup, olumsuz çevre koşullarına karşı dayanıklıdır (atık suda yaşayabilir) ve bunların yanı sıra ticari önemi olan astaksantin pigmentini yüksek oranda içermektedir. MİL-YAK kullanılarak kuracağımız sistem, atıksu arıtım tesisi olan işletmelere entegre edilecektir. Bu sistem sayesinde: atıksu arıtımı,verimli biyodizel üretimi, biyogaz üretimi ve pigmet üretimi eş zamanlı gerçekleştirilecektir. Bu sistem sayesinde “maksimum yağ verimi - minimum maliyet - sıfır atık” hedefi gerçekleştirilecektir. Bu sistem işletmelerde sorun teşkil eden atıklardan, enerji ve katma değerli ürün edilmesini sağlayacaktır.

Bonobo: Kişiler arası veya müşterilerinize birşeyler ısmarlamanızı, sıcak/premium iletişim kurmanızı sağlayan akıllı ısmarlama platformudur.

BRY-Gentleminds: A+ Segmentinde bulunan otel, rezidans, toplu konut, spor salonu ya da sağlık kuruluşlarında yaşanan, banyo sonrası zaman, hijyen ve maliyet parametrelerini optimum düzeye getirmeyi amaçlayan bir vücut kurutucudur.

CepGarson: Kullanıcıların restoranlarda ve kafelerde mobil telefonları ile menüyü inceleyebilmelerini, sipariş verebilmelerini, ödeme yapabilmelerini ve siparişleri hazır olduğunda haberdar olmalarını sağlayan uygulamadır.

CKR-Chemistry: Meyve çekirdeklerinin Gıda, İlaç ve Kozmetik sektörüne kazandırılmasını amaçlar.

Clean Tech: Emisyon teknolojileri konusunda çalışma yürüterek dünyayı daha yaşanabilir bir yer yapmayı amaçlar.

ConnectiFit: Spor yapan insanları , spor salonlarını ve antrenörleri aynı platformda toplayarak insanları bilinçlendirmeyi amaçlar.

CSNews: Global kullanıcıyı hedefleyen kitle kaynak (crowdsourced) oluşumlu, vatandaş haberciliği (citizen journalism) platformudur. Mobil uygulama belirli başlıklar altında bilgi arayan ve barındıran kullanıcıları bir araya getireceği gibi, geleneksel medya kaynaklarının kullanımını arttırmayı amaçlar.

Derin Satranç: Okullarda seçmeli olarak okutulan satranç dersinin daha verimli ve eğlenceli olarak işlenmesini sağlamak. İnteraktif oyunlar ve çalışma kağıtlarını birleştirerek geliştirdiği müfredat ile okullardaki satranç öğretmenleri aracılığıyla öğrencilere ulaştırma amaçlarıdır.

Dilba:Bebek arabalarının yokuşta veya üzerinde fazlaca ağırlık varken kullanmasını kolaylaştırmak için elektrikli bebek arabası geliştirecektir.

Duro Food: Gıdaların raf ömrünü iyon teknolojisi ile arttırıp hasattan yeni çıkmış gibi tazeliğinin korunulması için mikroorganizma gelişimini engelleyici sağlıklı iyonlar ile gıda israfının engellenmesini amaçlar.

E-Bursum: Burs edinme süreci çok daha hızlı,teknolojik ve adil olması ve bursiyer ve destekçi arasındaki iletişimin daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir hale gelmesini amaçlar.

Ekomobil: Ekomobil, satın alırken 9 600 TL piyasa fiyatıyla ekonomik olan ve Türkiye’de ilk defa üretilmesi hedeflenen L7 sınıfı yerli bir ulaşım aracıdır.

Engelsiz İletişim İstasyonu: Station, işitme engellilerin hayatları boyunca karşılaşabilecekleri problemlere çözüm bulmak amacıyla geliştirdiğimiz mobil tabanlı bir giyilebilir teknoloji ürünüdür.

Enwair: Düşük maliyetli özel yöntemi sayesinde geliştirdiği silisyum bazlı bataryalar ile günümüzde bataryaların en önemli problemleri olan düşük enerji yoğunluğu, düşük kapasite ve kısa ömürden kaynaklanan sorunlara bir çözüm getirmektedir. Geliştirilen bataryamızın elektrikli araçlarda kullanımı hedeflenmiştir.

Eye-Track: Alzheimer ve demans hastalarının kaybolma sorununa çözüm bulmayı hedefleyen bir uygulama geliştirilmektedir.

FABB: Parametrik tasarım yazılımı, tasarımcıların rahatlıkla kullanabildiği bir arayüz olarak mevcut teknolojiler ile üretimi mümkün olmayan geometrilerin robotik fabrikasyonunu mümkün kılmaktadır.

FEES: Functional Environmental Energy Solutions ( FFES) olarak günlük hayatta kaybedilen enerjiyi geri kazanarak, insanların ihtiyaçları doğrultusunda fonksiyonel çözümler üretmeyi amaçlar.

FGR-Clinic: Yenilenebilir enerji kaynaklarından olan biyoetanol ile ilgili çalışmalar yapar.Enerji üretim maliyetlerinin azaltılması,yeni istihdam alanlarının oluşturulması,sera gazı salınımının azaltılması,fabrikaların kendi enerjilerini yine kendileri üretmesinin sağlanması,enerji üretiminde vakit tasarrufunun sağlanması gibi daha birçok değer önerilerini sunar.

GEEN: İleri genetik mühendisliği teknikleri kullanarak mikroorganizmalardan kanser ilacı üretim teknolojisi geliştirmektedir.

Hidrolik Testler: Bu testler ile yapılan iş makinaları hidrolik pompa,silindirler ve kumanda valfleri imalat ve servisinde kullanılmaktadır.

İSİS SYRM: Sıvı yakıtlı roket motorlarının zamana bağlı dinamiklerini modelleyen bir yazılım projesidir.

İvarium: Mobil uygulama ve akvaryuma entegre edilen modüller sayesinde akvaryumunuzu uzaktan kontrol edip, yönetmenizi sağlar.

Green Coat: Topraksız bitki yetiştirilen ısı ve ses yalıtımlı yeni nesil prekast blok yüzey kaplama malzemesidir. Her yüzeyde; cephede ve çatıda, değerler sunar; estetiktir, ekolojiktir, sürdürülebilirdir ve yapıyı korur.

İvmeka: Makine imalat sanayine yazılımlar yapan bir yazılım firmasıdır.

Junivo: Wi-Fi temelli data analytics ve mobil pazarlama çözümleri sunan bir şirkettir.Smart Touchpoint Platform” müşterileriyle kişiselleştirilmiş etkileşim kurmak isteyen fiziksel perakende mağazaları için mevzuatla uyumlu, kullanıcı dostu Hotspot ve Wi-Fi temelli analitik ve mobil pazarlama amaçlar.

Kesintisiz Yenilenebilir Enerji: Bir elektrikli otomobilin veya bir konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede sabit güçte ve kesintisiz olarak elektrik üretebilen, bilinen teknikte daha önce hiç kullanılmamış “Yenilenebilir enerji kaynağı kullanan” bir elektrik üreticisidir.

Kişisel Bateri Eğitmeni: Kullanıcının istediği zamanlarda ve kendi belirleyeceği tempoda bateri eğitimi almasını sağlayan bir mobil uygulamadır.

Koalasmart: Birbirlerine bağlanabilen akıllı ürünler tasarlayan ve geliştiren bir teknoloji start-up şirketidir.

Kodyok: Kod yazmadan, ücretsiz, mobil uyumlu internet siteleri tasarlayabileceğiniz web tabanlı yazılımdır. Sadece sürükle-bırak işlemleriyle hayalinizdeki siteyi tasarlamanızı sağlar.

Kompakt Mikro Kojenerasyon: Piston motor ile çalışan elektrik jeneratör sistemlerine monte edilecek bir kit tasarlayarak bu sistemlerin oluşturduğu ısı enerjisini toplamayı ve ısınma amaçlı kullanılabilir hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Kripto Kulaklık: Mevcut telefonunuzu Kripto-Kulaklık takarak kriptolu-telefon yapmanızı sağlar.

Labex: Kod okur yazarlığını arttırmayı hedefleyen web tabanlı bir uygulamadır.

Lima System: Evrene ve çevremize sevgi ile yaklaşmamız gerektiğinin bilinci içerisinde faaliyetler yapar.

Logarb: Her türlü katı atığın kaynağından verimli bir şekilde toplanmasına yönelik akıllı ve kapsamlı çözümler sunan bir sistemdir.

Make İt Work: Her akıllı mobil cihazını abonenin operatörden satın aldığı mobil servis kalitesini kendi yaşadığı mahallede çok detaylı ölçen, kendi cihazinin çok baş ağrıtan hafiza ve batarya kullanım yönetimini ve üst düzey kullanıcılar için 4.5G ile gelen birden fazla anten yönetimini, inovatif yöntemler ile çok daha etkin hale getirmeyi amaçlar.

MakeRelay: 3d tasarımcıların tek bir kanal üzerinden; dünyanın farklı yerlerinde bulunan 3d printing platformlarında ve geleneksel pazaryerlerinde ilan oluşturabilmesini, yaptığı satışları yönetip takip edebilmesini sağlayan online aktarma merkezidir.

Mc365 Anot Çamuru: Bakır üretimi sırasında açığa çıkan “ Anot Çamuru” isimli atığın işlenerek değerli metallerin geri kazanımı hedeflenmiştir.

MedBed: İnsanların uyku esnasında karşılaşabilecekleri ciddi sağlık problemleri ile dış etkenler sonucu ortaya çıkabilecek tehlikeleri doğru bir şekilde ve zamanında algılayarak yaşam kalitesinin yükseltilmesine yardımcı olan inovatif akıllı-mobilyadır.

Meraklı Keçi Ketri ve Arkadaşları: Hikayeler ve oyunlar ile 3-6 yaş sağlıklı çocuk gelişimini amaçlar.

MicroFactory: İnovatif fikirleri olan ama hayata geçirmek için zaman ve kaynak bulamayan fikir sahiplerinin fikirlerini gerçeğe dönüştüren bir firmadır.

Mihmandar: Mekânsal konumlandırma ve bilgilendirme sistemidir. Bunun için son teknoloji BLE sensörlerinden yararlanır.

MikroÇiftçi: Akıllı Tarım Sulama Sistemi, bir internet sayfası ve mobil uygulama üzerinden dünyanın her yerinden tarım arazisini takip etmesini(canlı olarak izleme, topraktaki nem yüzdesini görebilme vs) ve istediği zaman, damlama veya yağmurlama sistemi kullandığı tarlasını tek tık ile sulamasını, topraktaki nem miktarına ve yetiştirilen ürünün ihtiyacına göre çiftçinin sulamayı basit bir arayüzle programlayabilmesini ve bu vesile ile çiftçinin hem zamandan hem de üretim maliyetinden kar etmesini amaçlamaktadır.

Minyatür Yarış: Ülkemizdeki tarihi mekanların maketlerinin yer aldığı bir alanda, araba yarışları ve serbest gezintilerin yapılabildiği kapsamlı bir mobil oyundur.

Miutek: Kazma kürekle kas gücüyle yapılan küçük ama sürekli işlerde kullanılmak üzere mini lastikli çok fonksiyonlu iş makinesi yapar.

Morphogen: Biyosentetik afyonun mayalarda, gıda sanayi atıklarından üretimini sağlayacak teknolojinin geliştirmesini kapsar.

Mutfak İnsanları: 'mutfakinsanlari.com 'gastronomi dünyasının önde gelen şeflerinin, geleceğin başarılı aşçılarının ve mutfakta vakit geçirmeyi seven herkesin ortak buluşma noktası olarak konumlanmaktadır.

Myİnjector: İçten yanmalı buji ateşlemeli motorlu araçlarda, yakıt olarak hidrojenin kullanılmasını sağlayan bir yakıt sistemidir.

Navipod: 2015 yılında İTÜ çatısı altında “Kapalı Alan Konumlandırma ve Yönlendirme Sistemi” çalışmaları yapmaktadırlar.

Nefkon:Trakeostami kanülü kullanıcılarının konforlu ve sorunsuz bir şekilde konuşabilmelerini sağlayan bir konuşma kapağı yapmayı amaçlar.

NonSlip: Banka Kartı ya da Kredi Kartınız ile yapacağınız alışverişlerinizde, POS Makinesinden Slip almak yerine, alışveriş bilgilerinizi akıllı telefonunuzda görüntülemenizi sağlayan mobil Uygulamadır.

Octostore: Görsel Arama olmak üzere E-Ticaret`e Yapay Zeka Teknolojilerini entegre ederek, satış artışı sağlamayı hedeflemektedir.

Okutmatik: Okuma güçlüğü çeken yani disleksi rahatsızlığı bulunan öğrenciler için öğrenciye özel, eğlenceli okuma programları hazırlayarak ve öğrencilerin seslerini tanıyıp kelimeleri düzgün telaffuz etmelerini sağlayarak bu okuma güçlüğü sıkıntısının giderilmesini sağlar.

Olexi: Dileklerin istenilen kişilere iletilmesinin ve dileklerin gerçekleştirilmesini amaçlar.

Otomobiller İçin Trafik Asistanı: Yoğun trafikte araç takip asistanı, güvenli fren mesafesi uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, acil durumlar için otomatik fren asistanı gibi sürüş güvenlik sistemlerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

Otto Virtual Reality: Videoları ekranda izlemek yerine, orada bulunma hissini yaşayabilme şansını yaşatan gözlükler tasarlamaktadırlar.

Pandora: Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik ile inşaat, mimari, dekorasyon ve benzeri alanlarda özelleştirilmiş mobil uygulamalar sunar.

Pao: Günlük alışkanlık ve yetkinliklerini duruş başta olmak üzere çeşitli aktiviteler bazında ölçerek kendisi hakkındaki farkındalığını ve beden hakimiyetini arttırmasına daha önemlisi başarı alışkanlığı geliştirmesine yardımcı olan bir giyilebilir elektronik cihazdır.

Partymag: Nerede ne zaman ne tarz bi party olduğunu görebileceğiniz mobil uygulama.

Paslanmaz Çelik Granül-Söğüt: İthal edilen paslanmaz çelik granül üretimi yapar.

Periodict: İnsanların bilgiye ve çözüme ihtiyaç duyabilecekleri tüm uzmanlık alanlarında, A’dan Z’ye terim anlam ve açıklamaların, tartışma ve bilgi paylaşımlarının yapıldığı soru & cevap ve sözlükler platformudur.

Piblo: 1996 sonrası tüm araçlarda bulunan OBD-II portuna takılan bir donanım sayesinde, aracın arıza bilgisi, yakıt tüketimi, hızı, konumu gibi bilgileri internet ortamına taşıyan ve sürücülerin bir mobil uygulama üzerinden araç servisleri, yakıt istasyonları gibi otomotiv alanlarına ulaşmasını sağlayan bir akıllı otomotiv platformudur.

Picktup: Yurt dışından veya yurt içinden ürün sipariş etmek isteyen kişileri seyahat edenlerle buluşturan sosyal bir platformdur.

Pinticks: Akıllı telefon ve web uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde hayatınızı videoya alabilir, anılarınızı ekleyebilir, arkadaşlarınızla ve tüm dünya ile paylaşabilirsiniz.

Priton: Lastikleri termokimyasal (piroliz) işlemlerden geçirerek yüksek kalitede KARBON SİYAHI elde etmek ve bu karbon siyahını TONER TOZU üretiminde kullanmaktır.

Probul: İçerdiği eşleştirme algoritması ve başvuru sonrasında görüşme anlamında sunduğu hizmetler ile farklılaşarak işveren ve adaylara daha kısa surede daha kaliteli ve daha az maliyetli çözümler sunmayı hedefleyen bir kariyer platformudur.

Randwin: Ziyaretçilere, internet üzerinden çekiliş anını ve eş zamanlı olarak sonuçlarını gösteren bir araçtır.

Re Life Metabolik Beslenme Ürünleri: Özel beslenmesi gereken PKU, otizm, MSUD, organik asidemi ve çölyak hastalarına ikame ürünler üreterek sağlıklarını tehlikeye atmalarına engel olmaktır.

RoboTeknik: Kullanan personele ve ekibine taktik farkındalık kazandırmak amacıyla üzerinde gece görüş özelliği olan bir veya daha fazla kamerayla donatılmış küçük ve kompakt tasarıma sahip insansız kara aracıdır.

Rollo: Kullanıcılarına interaktif sosyal içerik paylaşımı sağlayan ve bunu oyunlaştıran mobil uygulama platformudur.

SAKA: İnşaat alanlarının kontrolünden, enerji iletim hatlarının izlenmesine; tarımsal bölgelerin takibinden, geniş üretim sahalarının denetimine kadar pek çok farklı alanda kullanılmak üzere yerli mühendislik ile yazılımsal, elektronik ve donanımsal olarak tasarladıkları "drone"ları (insansız hava aracı) gerçek hayata geçiriyorlar.

SDN Core: Proje ile network yönetim ve bakım maliyetlerini düşürmek için Yazılım Tanımlı Ağ (SDN - Software Defined Network) Denetleyicisi Yazılımı geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Sinüzit Tedavisi: Akut ve kronik sinüzit hastalarında frontal ve maksiller bölgelerdeki derin dokulara ısı terapisi uygulanarak hastanın ağrılarının azalarak kesilmesi, nefes almada rahatlama ve gece uykularının düzene girmesi sağlanmaktadır.

Sol Tergus: Fotovoltaik panellerde verim arttırılmasını amaçlar.

SpaTHE Şebeke Türbini: Projede özellikle yerçekimi ile potansiyel kazandırılan şehir suyu şebeke hatlarından elektrik enerjisi geri kazanımını hedeflemektedir.

Super Serious Game: Bilişsel ve davranışsal psikoloji deneylerini oyunlaştırarmaktadır. Böylece oyuncuların bilişsel yeteneklerini ölçmektedirler.

Şehir Bisikleti: Kişiden kişiye bisiklet paylaşım platformu ile her şehir kendi bisiklet paylaşım ağını yaratabilmeyi sağlar.

Taş Kağıt:Üretiminde ağaç kullanılmayacağından ormanlara zarar verilmeyen su geçirmez ve yırtılmaz ürün üretilir.

Teknorobot: İlk, Orta ve Lise öğrenci grupları ile yükseköğrenim öğrenci gruplarına robotik programlamayı ve algoritma oluşturma becerisini kazandıracak eğitim amaçlı bir Robot Kol Deney Setidir.

The Smart Block: Blokları birleştirerek kablo bağlantısı yapmadan ve el aleti kullanmadan kendi robotunu kolayca inşa etmeni ve programlamı sağlar.

Trafik Denetim Otomasyonu: Trafikteki denetleme açığı nedeniyle trafikte serbest bir şekilde dolaşark, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden çalıntı, suça karışmış, muayenesiz araçların denetlenmesi ve uygunsuzlukları tespit edilmeleri durumunda hareketsizleştirilmesini sağlayan bir projedir.

Ustamdan: Anadolu’da kaybolmaya yüz tutmuş, yüzyıllardır süregelen zanaatları canlandırmak ve devamlılığını sağlamak amacı ile tasarlanmış bir e-ticaret platformudur.

Tulpar: İmalat teknolojilerini daha esnek kullanan entegre bir sistem tasarımı sayesinde teknik okullar, üniversiteler, küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılabilecek ilk kurulum maliyeti düşük, ekonomik ve hızlı çözümler sağlayan bir teknoloji sunar.

Uğurlu Coşkunlar: Kara taşıtları için akılı can kurtarma ünitesidir.

Unibble Healthy Snacks: Uzmanlarının özenle seçtiği tamamen doğal ve lezzetli atıştırmalıkları, online üyelik sistemiyle, düzenli olarak istediğiniz adrese gönderir.

Vivosens: 2015 yılında Yıldız Teknopark`ta kurulmuş bir AR-GE şirketi olup dezavantajlı ve laboratuvar hizmetinin ulaşamadığı her yere tanı koyabilecek taşınabilir cihazlar ulaştırmayı amaçlar.

 

İTÜ satrançta da derecede İTÜ öğrencisine Silikon Vadisi'ne gitme şansı!

Gereğinin yapılmasını arz ederiz: Vadi Yurdu öğrencileri arasında dilekçe toplanıyor

İTÜ'den yeni seri üretim projesi: Fahri Doktora

Taşkışla kulüp konteynerlerine hırsız girdi

Acil durum: nerede ders çalışacağız?

Altan Edige Kız Öğrenci Yurdu'nda asansör krizi